Renderprobleem met Vegas Pro 16

Hier kun je alle vragen over Vegas Pro kwijt
Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5082
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor Marten » 15 jan 2019, 11:10

Sinds 2 dagen heb ik problemen om een beetje mislukte bestanden van mijn GOPro naar mijn wensen te renderen met de laatste 3 builds van Vegas Pro 16.
Wat is het geval?
Omdat ik vooral nogal 's morgens veel pijn heb aan mijn ogen door een chronisch "geen tranen productie" probleem, had ik in de vroege morgen mijn GOPro door allerlei oorzaken niet op optimaal ingesteld en heb toen maar een uurtje video opgenomen met 2,7K 50p, om die in maximale versnelling af te spelen van de zonsopkomst.
Bestanden(4) op de tijdlijn geplaatst en ze eerst met Ctrl-slepen maximaal versneld, daarna op de events de envelope voor versnelling/vertraging geplaatst en maximaal (100%) versneld.
Daarna renderen naar Magix AVC Internet full HD 50 fps met NVENC dat ik altijd gebruik voor mijn renders.
Loopt al vrij snel vast tijdens het renderen en dan moet ik Vegas afsluiten via Windows taakbeheer met daarna een opduikend venster om een probleemrapport naar Magix/Vegas te sturen.
Als ik de kant en klaar gemaakte bestanden vóór de renderpoging naar Vegas 15 of VMS pl 15 kopieer en plak renderen ze daar wel normaal met hetzelfde template.
Ik heb van die bestanden er 1 in een nieuw project gezet voor een rapport en die met het projectbestand en een screenplay van de renderpoging van mij in mijn dropbox. Wie het ook uit wil proberen kan het daar downloaden, een totaalbestand van 3,75 GB waarvan je het project alleen hoeft te renderen en het liefst naar het door mij gebruikte template.
Link:
https://www.dropbox.com/s/acs5e27vvoznw ... m.zip?dl=0
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3489
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor 3POINT » 15 jan 2019, 12:18

Marten schreef:Bestanden(4) op de tijdlijn geplaatst en ze eerst met Ctrl-slepen maximaal versneld, daarna op de events de envelope voor versnelling/vertraging geplaatst en maximaal (100%) versneld.
Daarna renderen naar Magix AVC Internet full HD 50 fps met NVENC dat ik altijd gebruik voor mijn renders.

Ik hoop voor je dat je ook de smart resampling uitgezet heb. Verder valt mij op dat dat wanneer je de de klaar gemaakte bestanden naar VMS 15 kopieert dat de 1000% velocity envelope die je in VPro 16 aangemaakt hebt natuurlijk niet aanwezig is in VMS15.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5082
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor Marten » 15 jan 2019, 13:43

3POINT schreef:Verder valt mij op dat dat wanneer je de de klaar gemaakte bestanden naar VMS 15 kopieert dat de 1000% velocity envelope die je in VPro 16 aangemaakt hebt natuurlijk niet aanwezig is in VMS15.

Dacht ik ook.
Heb je het al geprobeerd?
Wel interessant hoor om hier exact hetzelfde doel wel te zien, gerenderd in minder dan een minuut.
3POINT schreef:Ik hoop voor je dat je ook de smart resampling uitgezet heb.

Dat is wel de oplossing en daarom snap ik niet dat dit de standaard optie in Vegas 16 is geworden.
In Vegas 15 is disable ook de standaard projectsetting en misschien zal dat ook automatisch wel de instelling in VMS zijn.
Dat had ik ook gevonden hoewel ik het hoe en waarom niet begrijp, maar heb liever dat ze daar bij het team ook achterkomen ( dus liever nog niet op dat forum zetten aub) en zullen ze dat misschien uitleggen.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3489
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor 3POINT » 15 jan 2019, 13:52

Als je smart resampling aan hebt staan, dan kan ik mij heel goed voorstellen dat het mis gaat. Je probeert nml 4x1000%=40 keer te versnellen. Bij resampling aan betekent dat je de informatie van 40 frames in 1 frame wilt stoppen. Zet je de resampling uit wordt er van elke 40 frames slechts 1 gebruikt.
Overigens is in zowel VPro15 als VPro 16 en VMS15 resampling standaard actief. Alleen kun je in VPro15/16 dit in de projectsettings veranderen zodat een nieuw project niet met resampling start.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5082
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor Marten » 15 jan 2019, 16:16

3POINT schreef:Overigens is in zowel VPro15 als VPro 16 en VMS15 resampling standaard actief. Alleen kun je in VPro15/16 dit in de projectsettings veranderen zodat een nieuw project niet met resampling start.

OK, na alles gereset te hebben is dat bij mij ook zo.
Dan blijft het voor mij een groot raadsel waarom dit dan wel lukt als ik die projectbestanden naar VMS kopieer en plak waarbij de smartsampling als switch aanstaat en daar wel na minder dan een minuut renderen het goede bestand tevoorschijn komt.
Voor mij een reden temeer om (hopelijk) meer te horen van de ontwikkelaars.
Hierover stuur ik je wel een PM.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3489
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor 3POINT » 15 jan 2019, 17:06

Misschien doordat in VMS slechts 4× versneld wordt en geen 40× zoals in VPRO.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5082
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor Marten » 15 jan 2019, 17:54

Zou best kunnen maar ik houdt er mee op om te zoeken. Vanmorgen nieuwe opnames vanaf mijn terras gemaakt van totaal 3 uur met timelapse video van 5 secondes , leverde 20 minuten video op, waarvan ik een klein gedeelte inmiddels met vrienden en bekenden heb gedeeld. Zie de smartphone output om met vrienden en bekenden via whatsapp te delen

Di Morgen-1.mp4
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3489
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor 3POINT » 15 jan 2019, 19:09

Is toch prima zo!
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5082
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor Marten » 15 jan 2019, 19:22

Voor mij wel en ik kreeg hele leuke reacties van mensen thuis en dat het thuis zo triest en kil is. :D
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
micky
Moderator
Berichten: 290
Lid geworden op: 15 dec 2014, 07:26
Contacteer:

Re: Renderprobleem met Vegas Pro 16

Berichtdoor micky » 17 jan 2019, 06:14

Marten schreef:Zou best kunnen maar ik houdt er mee op om te zoeken. Vanmorgen nieuwe opnames vanaf mijn terras gemaakt van totaal 3 uur met timelapse video van 5 secondes , leverde 20 minuten video op, waarvan ik een klein gedeelte inmiddels met vrienden en bekenden heb gedeeld. Zie de smartphone output om met vrienden en bekenden via whatsapp te delen

Di Morgen-1.mp4


Ziet er prima uit Marten
Sony Movie Studio 13 Vegas Pro 13 Vegas Pro 14 Suite Vegas Pro 15, Vegas Pro 16.
i7 4970K, 16GB, GTX970 4GB, windows 10 + i7 8700k,16GB,GTX1080 8GB, Windows 10.


Terug naar “Vegas Pro”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten