Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Hier kunnen vragen gesteld worden m.b.t. audiobewerking, audiorecorders, microfoons, muziek etc.
Gebruikersavatar
kees-duif
Berichten: 481
Lid geworden op: 31 mei 2010, 20:04
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Berichtdoor kees-duif » 31 aug 2017, 12:39

Ik ben bezig met een montage van 1,5 uur van een mix van foto's en videoclips en daar moet muziek onder gelegd worden. Weet iemand of het mogelijk is het volume van de muziektrack automatisch te verlagen op basis van de audiotrack van de videos? Ik wil dus het muziek volume automatisch verlagen op het moment dat er video's (met gesproken woord) boven liggen en weer verhogen als er foto's boven liggen.
Groetjes
Kees van Duijvenbode
http://www.cvd-video.nl


2 x Canon XF100, Canon HV30, GoPro Hero 4, DJI Phantom 3 en DJI Osmo
Sony VAIO PC met Windows 10
Sony VP15 Edit / DVDA 7

Gebruikersavatar
VideJo
Berichten: 711
Lid geworden op: 26 mei 2010, 09:08
Locatie: Utrechtse Heuvelrug

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Berichtdoor VideJo » 31 aug 2017, 12:45

Uit eigen ervaring weet ik, dat dit met het programma Proshow Producer van Photodex kan. Daar kan je van alles met foto's en video doen. Plus er tekst bij te zetten.
Maar met vegas zal je dat allemaal handmatig moeten doen, denk ik.

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3543
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Berichtdoor 3POINT » 31 aug 2017, 13:25

Dat handmatig verlagen valt reuze mee als je eerst een loop region maakt voor een video event (dubbel klik videoevent) (of meerdere die aan elkaar liggen) en daarna een volume envelope voor de muziektrack maakt. Vervolgens die envelope met de muis in het bereik van de loop region naar beneden trekken, er worden dan meteen automatisch 4 keyframes aangemaakt.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5147
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Berichtdoor Marten » 31 aug 2017, 13:52

3POINT schreef:Dat handmatig verlagen valt reuze mee als je eerst een loop region maakt voor een video event (dubbel klik videoevent) (of meerdere die aan elkaar liggen) en daarna een volume envelope voor de muziektrack maakt. Vervolgens die envelope met de muis in het bereik van de loop region naar beneden trekken, er worden dan meteen automatisch 4 keyframes aangemaakt.

Zie ook hier vanaf 1m 50 s : https://vimeo.com/album/1473911/video/28129212
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
kees-duif
Berichten: 481
Lid geworden op: 31 mei 2010, 20:04
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Berichtdoor kees-duif » 31 aug 2017, 14:02

Ja, die methode is bekend Theo. Het nadeel van die methode is dat zowel beide eerste als de laatste key frames dan recht boven elkaar staan waardoor de muziek erg bot zachter en weer harder gaat. En om dat te verhelpen moet je dan weer de eerste en laatste keyframe verder uit elkaar slepen. En dat ongeveer 70 à 80 keer. Dus ik had gehoopt dat het te automatiseren zou zijn.

Naschrift: in de video van Martin zie ik dat ik dat keyframe probleem kan aanpassen. Dat wist ik niet en dat scheelt wel weer een hoop gesleep. Maar toch zou automatisch nog fijner zijn. ;)
Groetjes
Kees van Duijvenbode
http://www.cvd-video.nl


2 x Canon XF100, Canon HV30, GoPro Hero 4, DJI Phantom 3 en DJI Osmo
Sony VAIO PC met Windows 10
Sony VP15 Edit / DVDA 7

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5147
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Berichtdoor Marten » 31 aug 2017, 14:22

kees-duif schreef:Naschrift: in de video van Martin zie ik dat ik dat keyframe probleem kan aanpassen. Dat wist ik niet en dat scheelt wel weer een hoop gesleep. Maar toch zou automatisch nog fijner zijn. ;)

Je hoeft dat dus maar 1 keer aan te passen in preferences daarna gaat het automatsch met de instellingen die jij kiest.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3543
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Berichtdoor 3POINT » 31 aug 2017, 15:16

Als je zoiets vaker moet doen loont zich de aanschaf van Vegasaur, hierin zit ook "autoducking" zoals dit eigenlijk genoemd wordt. http://vegasaur.com/voice-over
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108


Terug naar “Audio”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten