Prodad Mercalli 4

Hier kun je terecht voor vragen over Plug-ins voor Vegas Pro
Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5066
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor Marten » 14 mar 2019, 16:55

Heb ik nog nooit anders gedaan Kees.
Omdat ik, wanneer ik die Vegas stabilisator gebruik, nooit clips stabiliseer maar altijd "Events" die ik maak door wat te knippen op de tijdlijn en zo in ieder geval het starten en stoppen van een opname eraf haal.
Maar ook, en dat is misschien dan wel weer een tip voor jou ;) , door bv. zoals bij jouw opnames van laatst, die rare schokken weg te knippen.
Zo krijg je vaak meerdere stukken van 1 opname die je graag zoveel mogelijk wilt gebruiken.
Bij al die verschillende events moet je dan subclips maken anders wordt bij ieder te stabiliseren event de hele opname gestabiliseerd met alle kwalijke gevolgen van dien met veel langere tijdsduur voor de analyse.
Handmatig doe je dan alles verder via de rechtsklik, subclip maken en als MediaFX stabiliseren.
Wanneer je, zoals Theo en ik Vegasauer gebruikt, gaat dat allemaal geautomatiseerd met 1 muisklik voor al je geselecteerde events ( allemaal selecteren doe je ook weer door de eerste met de rechtermuisknop aan te klikken).
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3471
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor 3POINT » 14 mar 2019, 17:56

In VMS16 ist er zelfs een aparte button om een Mediafx aan een event toe te voegen.
Untitled.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3471
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor 3POINT » 15 mar 2019, 05:28

Marten schreef:Wanneer je, zoals Theo en ik Vegasauer gebruikt, gaat dat allemaal geautomatiseerd met 1 muisklik voor al je geselecteerde events ( allemaal selecteren doe je ook weer door de eerste met de rechtermuisknop aan te klikken).

Of de "gratis" Batch stabilisatie extensie van Focusonvegas installeren die speciaal op ons verzoek werd gemaakt. Zie viewtopic.php?f=10&t=2138 of meteen hiervhttps://www.focusonvegas.com/vegas ... ze-script/
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 611
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor buskees » 18 mar 2019, 21:19

Heb dat bekeken Theo.. Ben niet zo van de "scripts" (ben ik te stom voor) maar ga het zeker eens uitproberen!!! Denk je ook eens een tip te hebben!! :lol:

'k Wilde er eigenlijk alleen maar mee zeggen dat die Vegas stabilize niet eens zo omslachtig moet zijn....

Kees
Computer: Gigabyte X58A-UD3R mainboard, Intel I7-950 processor, 8 gb Kingston ram, Nvidia (Gigabyte) 460GTX 1gb videokaart, Win10 64-bit

Camera's: Sony FDR-AX100E, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V12 pro, V14 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3471
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor 3POINT » 19 mar 2019, 06:46

buskees schreef:Ben niet zo van de "scripts" (ben ik te stom voor) maar ga het zeker eens uitproberen!!!

Onzin, scripts zijn er extra om het gemak te dienen, speciaal die handelingen te verrichten waar iedereen moeite mee heeft. Een script installeren en gebruiken stelt geen reet voor. Je weet toch wel hoe je een bestand in een map plaatst, meer is het niet.

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 611
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor buskees » 22 mar 2019, 21:01

3POINT schreef:Een script installeren en gebruiken stelt geen reet voor. Je weet toch wel hoe je een bestand in een map plaatst, meer is het niet.


Daarom zei ik ook dat ik het zeker ga uitproberen!! Maar gaandeweg het editen van dit project merk ik dat ik na het stabiliseren, waar ik niet telkens dezelfde instellingen voor gebruik, ook nog meer dan eens een "sharpen" toe wil passen en daar heb je met die batchstabilisatie eigenlijk weinig aan. Je moet voor het verscherpen dan toch ook alles weer handmatig doorlopen... Maar misschien ga ik het licht er wel van inzien!! ;)

Kees
Computer: Gigabyte X58A-UD3R mainboard, Intel I7-950 processor, 8 gb Kingston ram, Nvidia (Gigabyte) 460GTX 1gb videokaart, Win10 64-bit

Camera's: Sony FDR-AX100E, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V12 pro, V14 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5066
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor Marten » 22 mar 2019, 21:13

Er is nogal een behoorlijk verschil tussen meerdere events stabiliseren via een script of handmatig iedere keer klikken en wachten en wat het effect sharpen betreft heb je daar ook voor elk event een aparte instelling?
Lijkt mij heel vreemd want voor bestanden uit dezelfde camera of van dezelfde omstandigheid heb ik maar 1 preset nodig, die ik kan opslaan en dan op alle gewenste events tegelijk kan toepassen.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3471
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor 3POINT » 22 mar 2019, 22:50

Twee mogelijkheden:
1. Je zet te stabiliseren clips op een apart videospoor, past hierop het batchstabilisatie script toe en aan de trackheader van dat videospoor voeg je een Sharpen FX toe.
2. Ik dacht dat je ook de Mercalli 4 plugin had, hiervoor bestaat ook een batchstabilisatie script (van elCutty) en daarvoor hoef je het Sharpen FX niet toe te passen, want dat doet Mercalli 4 nml zelf al.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108


Terug naar “Plug-ins”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten