Hard limiting

Hier kunnen vragen gesteld worden m.b.t. audiobewerking, audiorecorders, microfoons, muziek etc.
MXFje
Berichten: 128
Lid geworden op: 12 mar 2012, 09:40

Hard limiting

Berichtdoor MXFje » 27 mar 2017, 16:37

Het zat vroeger al in verschillende Steinberg FX, HARDLIMITING. Alles op hetzelfde nivo krijgen naar bv -3dB.
Hoe doe ik dit in SV14?
Will
Een vriendelijke en dankbare groet
Will

PANASONIC HPX AG 371
PANASONIC HPX 171
ATOMOS BLADE
----
Vegas pro 14-B270.
Pentium I7
128GB intern.
AMD Raden R9 200 series.
LG IPS FULLHD 2 monitors.

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5147
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Hard limiting

Berichtdoor Marten » 27 mar 2017, 17:06

Ik ken de term niet, maar vóór ik begin te monteren selekteer ik alle audio op de tijdlijn en kies voor de switch "Normalize".( Rechtsklik op 1 van de audiobestanden)
Nu heeft in principe alle audio hetzelfde niveau.
Daarna kun je met de Volume Slider in de trackheader het volume van de totale track regelen en indiviuele events met het "gain" handvat (bovenaan het event) of met een volume envelope met evt. keyframes.
Wil je in één keer het niveau van je totale project afregelen doe je dit via de Masterbus.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

MXFje
Berichten: 128
Lid geworden op: 12 mar 2012, 09:40

Re: Hard limiting

Berichtdoor MXFje » 27 mar 2017, 17:35

Ga het uit proberen, thxs Marten.
Will
Een vriendelijke en dankbare groet
Will

PANASONIC HPX AG 371
PANASONIC HPX 171
ATOMOS BLADE
----
Vegas pro 14-B270.
Pentium I7
128GB intern.
AMD Raden R9 200 series.
LG IPS FULLHD 2 monitors.

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3543
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Hard limiting

Berichtdoor 3POINT » 27 mar 2017, 19:19

Marten schreef:Ik ken de term niet, maar vóór ik begin te monteren selekteer ik alle audio op de tijdlijn en kies voor de switch "Normalize".( Rechtsklik op 1 van de audiobestanden)
Nu heeft in principe alle audio hetzelfde niveau.

Normalize zorgt ervoor dat de luidste piek in een Audiostream precies 0dB is. Daarmee maak je niet alle audio hetzelfde niveau. Normalize kan ook behoorlijk averechts werken wanneer een zeer luide passage niet de doorsnee luidheid van de Audiostream heeft. Een harde tik of klap maakt zo de normalize functie onbruikbaar.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5147
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Hard limiting

Berichtdoor Marten » 27 mar 2017, 19:49

Klopt, maar als je dat weet dan is het voor mij een bruikbare manier om de audio van alle events bij het begin van de momtage op ongeveer dezelfde sterkte te krijgen.
Vooral omdat ik het inzoomen op minimaal geluid van mijn camera heb uitgeschakeld door op een vast laag niveau op te nemen.
Ik zeg ook niet dat dit de oplossing is omdat ik niet weet wat precies bedoeld wordt.
Het is mijn manier van werken die me goed bevalt maar wanneer jij een betere weet die net zo snel gaat houd ik me van harte aanbevolen.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

MXFje
Berichten: 128
Lid geworden op: 12 mar 2012, 09:40

Re: Hard limiting

Berichtdoor MXFje » 27 mar 2017, 21:11

Hard limiting is niet hetzelfde als normalizen.
Hard limiting wil zeggen dat je alles in een muziekbestanden wordt opgetrokken naar een bepaald level.
Het kan alles boven bv 3 +dB. Onderdrukken naar het vastgestelde niveau tot maximaal 0dB.
Normalizing doet hetzelfde maar is gevoeliger en stelt dat de hoogste piek het criterium is.

Will
Een vriendelijke en dankbare groet
Will

PANASONIC HPX AG 371
PANASONIC HPX 171
ATOMOS BLADE
----
Vegas pro 14-B270.
Pentium I7
128GB intern.
AMD Raden R9 200 series.
LG IPS FULLHD 2 monitors.

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3543
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Hard limiting

Berichtdoor 3POINT » 27 mar 2017, 21:16

Untitled.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

MXFje
Berichten: 128
Lid geworden op: 12 mar 2012, 09:40

Re: Hard limiting

Berichtdoor MXFje » 27 mar 2017, 21:29

3POINT schreef:Untitled.png

En dat bedoel ik maar :UP

Dank u heren!
Will
Een vriendelijke en dankbare groet
Will

PANASONIC HPX AG 371
PANASONIC HPX 171
ATOMOS BLADE
----
Vegas pro 14-B270.
Pentium I7
128GB intern.
AMD Raden R9 200 series.
LG IPS FULLHD 2 monitors.

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3543
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Hard limiting

Berichtdoor 3POINT » 27 mar 2017, 21:48

Wat ook een zeer bruikbaar audio FX is, als het erom gaat om de loudness te verbeteren:
Untitled2.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108


Terug naar “Audio”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten