Render loopt vast

Hier kun je alle vragen over Vegas Pro kwijt
Jowes
Berichten: 275
Lid geworden op: 28 dec 2010, 14:05

Render loopt vast

Berichtdoor Jowes » 05 apr 2019, 19:23

Bij het renderen krijg ik de volgende foutmelding: The system is low on memory.You may be able to reduce memory usage by closing other applications.

Ik werk al tijden met dezelfde computer en heb dit nooit eerder gehad. Als ik taakbeheer raadpleeg zie bij geheugen 49% en dat is volgens mij dat er maar 49% wordt gebruikt wat de foutmelding voor mij nog vreemder maakt. Geïnstalleerd Ram-geheugen is 16GB.

Kan iemand hier iets over zeggen of heeft hiervoor een oplossing
Camera: Panasonic NV GS500 en Sony HDR CX900 en Olympus TG Tracker ActionCam
Software: Vegas Pro15 (64bits)
Hardware: i7 7700 / 16GB / 240GB SSD + 1TB /GTX1050 2GB

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3472
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Render loopt vast

Berichtdoor 3POINT » 05 apr 2019, 21:42

Zie ik bij mij ook regelmatig verschijnen. Volgens mij moeten ze bij Magix het gehele geheugenbeheer van Vegas eens compleet onder de loep nemen. Als remedie kun je proberen eerst de RAM preview op 0 te zetten een het aantal renderthreads op 1 ( preferences/ video). Als dat niet helpt, de GPU ondersteuning uitschakelen.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Jowes
Berichten: 275
Lid geworden op: 28 dec 2010, 14:05

Re: Render loopt vast

Berichtdoor Jowes » 08 apr 2019, 16:23

Ga ik proberen en laat nog wat weten, bedankt zover
Camera: Panasonic NV GS500 en Sony HDR CX900 en Olympus TG Tracker ActionCam
Software: Vegas Pro15 (64bits)
Hardware: i7 7700 / 16GB / 240GB SSD + 1TB /GTX1050 2GB

Jowes
Berichten: 275
Lid geworden op: 28 dec 2010, 14:05

Re: Render loopt vast

Berichtdoor Jowes » 13 apr 2019, 10:49

Het vastlopen heb ik eerder ook gehad en toen kwam dat door het gebruik van NewBlue overgangen. Dat was ik ffff vergeten. Dus heb ik eerst die effecten vervangen door niet NewBlue overgangen en nu gaat het renderen wel goed. Ik denk dat mijn Videokaart het gebruik van NewBlue niet aankan. Ook als ik de NewBlue overgang afspeel in het previewscherm zie ik dat het niet lekker loopt.
Camera: Panasonic NV GS500 en Sony HDR CX900 en Olympus TG Tracker ActionCam
Software: Vegas Pro15 (64bits)
Hardware: i7 7700 / 16GB / 240GB SSD + 1TB /GTX1050 2GB

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5067
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Render loopt vast

Berichtdoor Marten » 13 apr 2019, 11:08

Ik vind vrijwel alles van NB rommel en heb op mijn echte video desktop ook niets daarvan geïnstalleerd.
Op mijn laptop test ik soms wel eens wat zaken want ik heb vrijwel alles, maar zie daar ook vaak problemen voorbij komen en ieder ieder geval starten mijn Vegas programma's daardoor dan trager op. Naar ik meen staan op dit forum ook meerdere waarschuwingen daarvoor.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Jowes
Berichten: 275
Lid geworden op: 28 dec 2010, 14:05

Re: Render loopt vast

Berichtdoor Jowes » 15 apr 2019, 08:33

Dat is duidelijk. Zal het in vervolg ook niet meer gebruiken.

Bedankt.
Camera: Panasonic NV GS500 en Sony HDR CX900 en Olympus TG Tracker ActionCam
Software: Vegas Pro15 (64bits)
Hardware: i7 7700 / 16GB / 240GB SSD + 1TB /GTX1050 2GB


Terug naar “Vegas Pro”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten