Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Hier kunnen vragen gesteld worden m.b.t. audiobewerking, audiorecorders, microfoons, muziek etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
kees-duif
Berichten: 445
Lid geworden op: 31 mei 2010, 20:04
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Bericht door kees-duif »

Ik ben bezig met een montage van 1,5 uur van een mix van foto's en videoclips en daar moet muziek onder gelegd worden. Weet iemand of het mogelijk is het volume van de muziektrack automatisch te verlagen op basis van de audiotrack van de videos? Ik wil dus het muziek volume automatisch verlagen op het moment dat er video's (met gesproken woord) boven liggen en weer verhogen als er foto's boven liggen.
Groetjes
Kees van Duijvenbode
http://www.cvd-video.nl


2 x Canon XF100, Canon HV30, GoPro Hero 4 en DJI Osmo
Zelfbouw PC met AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor, 16 GB geheugen en draaiend onder Windows 11
Magix VP19 / DVDA 7

Gebruikersavatar
VideJo
Berichten: 688
Lid geworden op: 26 mei 2010, 09:08
Locatie: Veenendaal

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Bericht door VideJo »

Uit eigen ervaring weet ik, dat dit met het programma Proshow Producer van Photodex kan. Daar kan je van alles met foto's en video doen. Plus er tekst bij te zetten.
Maar met vegas zal je dat allemaal handmatig moeten doen, denk ik.
Camera: Canon XA20
Software: Vegas Pro 13.0, Movie Studio Planinum 16.0
Moderboard: S1150-Z97-D3H; i7
W10 Home, 8GB RAM

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3420
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Bericht door 3POINT »

Dat handmatig verlagen valt reuze mee als je eerst een loop region maakt voor een video event (dubbel klik videoevent) (of meerdere die aan elkaar liggen) en daarna een volume envelope voor de muziektrack maakt. Vervolgens die envelope met de muis in het bereik van de loop region naar beneden trekken, er worden dan meteen automatisch 4 keyframes aangemaakt.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VPro365+Vegasaur, VMSP17, PD365
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Marten
Berichten: 4209
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Bericht door Marten »

3POINT schreef:Dat handmatig verlagen valt reuze mee als je eerst een loop region maakt voor een video event (dubbel klik videoevent) (of meerdere die aan elkaar liggen) en daarna een volume envelope voor de muziektrack maakt. Vervolgens die envelope met de muis in het bereik van de loop region naar beneden trekken, er worden dan meteen automatisch 4 keyframes aangemaakt.
Zie ook hier vanaf 1m 50 s : https://vimeo.com/album/1473911/video/28129212

Gebruikersavatar
kees-duif
Berichten: 445
Lid geworden op: 31 mei 2010, 20:04
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Bericht door kees-duif »

Ja, die methode is bekend Theo. Het nadeel van die methode is dat zowel beide eerste als de laatste key frames dan recht boven elkaar staan waardoor de muziek erg bot zachter en weer harder gaat. En om dat te verhelpen moet je dan weer de eerste en laatste keyframe verder uit elkaar slepen. En dat ongeveer 70 à 80 keer. Dus ik had gehoopt dat het te automatiseren zou zijn.

Naschrift: in de video van Martin zie ik dat ik dat keyframe probleem kan aanpassen. Dat wist ik niet en dat scheelt wel weer een hoop gesleep. Maar toch zou automatisch nog fijner zijn. ;)
Groetjes
Kees van Duijvenbode
http://www.cvd-video.nl


2 x Canon XF100, Canon HV30, GoPro Hero 4 en DJI Osmo
Zelfbouw PC met AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor, 16 GB geheugen en draaiend onder Windows 11
Magix VP19 / DVDA 7

Marten
Berichten: 4209
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Bericht door Marten »

kees-duif schreef: Naschrift: in de video van Martin zie ik dat ik dat keyframe probleem kan aanpassen. Dat wist ik niet en dat scheelt wel weer een hoop gesleep. Maar toch zou automatisch nog fijner zijn. ;)
Je hoeft dat dus maar 1 keer aan te passen in preferences daarna gaat het automatsch met de instellingen die jij kiest.

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3420
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Auto volume level muziektrack o.b.v. audiotrack?

Bericht door 3POINT »

Als je zoiets vaker moet doen loont zich de aanschaf van Vegasaur, hierin zit ook "autoducking" zoals dit eigenlijk genoemd wordt. http://vegasaur.com/voice-over
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VPro365+Vegasaur, VMSP17, PD365
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Plaats reactie