Audio volume automatisch aanpassen

Hier kunnen vragen gesteld worden m.b.t. audiobewerking, audiorecorders, microfoons, muziek etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
micky
Moderator
Berichten: 634
Lid geworden op: 15 dec 2014, 07:26

Audio volume automatisch aanpassen

Bericht door micky »

Op de valreep nog een vraagje, Is er in Vegas een manier om de audio levels van de verschillende video fragmenten op elkaar aan te passen met een klik? Dus zodat alle fragmenten "dezelfde" volume hebben? Of is er een programma voor, of script? Ik wens jullie alvast een mooi, gezond en liefdevol 2023 toe.
Vegas Pro 20, Vegas Pro 365.

PC 1: i7 8700k,16GB,GTX1080 8GB, Windows 10.
PC 2: AMD Ryzen 9 5900X, 64 GB, RTX 3080, Windows 10.
PC 3: Laptop i9 13900HX, 64 GB, NVIDIA® GeForce® RTX 4060
Panasonic HC-X1, DJI Osmo Pocket 1+ 3, DJI Osmo Action 3.
VP365

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3508
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Audio volume automatisch aanpassen

Bericht door 3POINT »

Ik gebruik daarvoor de normalisatie functie van Vegas. Selecteer alle audio events, vervolgens rechtsklik, dan "Switches" en dan "Normalize". Dit zorgt ervoor dat audio aangepast/maximaliseert wordt aan het piek "level" dat in "Preferences" - Audio tab (Normalize peak level (dB) ingesteld is (standaard -0,1 dB).
Dit werkt over het algemeen vrij goed om zachte audio passages in volume op te krikken en zo aan te passen aan de luide audio passages.
Ikzelf gebruik liever een Normalize peak level van -6,1 dB zodat de zachte passages iets opgekrikt worden en luide passages iets verlaagd worden. Dit doe ik omdat ik meestal ook nog muziek toevoeg en daarmee verhinder dat door het samenvoegen van twee audiosporen het volume boven de 0 dB uit zou komen, wat dan onheroepelijk tot vervorming leidt.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket/Mavic Mini, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909
Software: VPro365+Vegasaur, PD365, DR18
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
micky
Moderator
Berichten: 634
Lid geworden op: 15 dec 2014, 07:26

Re: Audio volume automatisch aanpassen

Bericht door micky »

THX voor de tip Theo ga het zo uitproberen. Ja weer wat bijgeleerd vandaag :D Deed dat altijd handmatig maar dit is wel heel handig......
Vegas Pro 20, Vegas Pro 365.

PC 1: i7 8700k,16GB,GTX1080 8GB, Windows 10.
PC 2: AMD Ryzen 9 5900X, 64 GB, RTX 3080, Windows 10.
PC 3: Laptop i9 13900HX, 64 GB, NVIDIA® GeForce® RTX 4060
Panasonic HC-X1, DJI Osmo Pocket 1+ 3, DJI Osmo Action 3.
VP365

Plaats reactie