Fire Wire problemen

Hier kan worden gediscussieerd over camera's en de daarbij behorende zaken.
Plaats reactie
Jdr
Berichten: 61
Lid geworden op: 04 dec 2017, 21:30

Fire Wire problemen

Bericht door Jdr »

Beste,
Na een tijdje niet meer actief te zijn geweest start ik mijn camera terug op en sluit aan op de FireWire aansluiting maar Vegas vind mijn camera niet meer! In apparaat beheer zie ik dat de controller normaal werkt.
Heb wat met de drivers geknoeid maar zonder resultaat. Heb nu nieuw kabeltje besteld om uit te sluiten dat de "oude" defect is. Moet nog toekomen.
Of weet iemand of er problemen zijn met IEEE1384 ? zowel op mijn W10 pc als de W11 werkt dat ding niet meer.
Op internet zie ik dat heel wat mensen problemen met Fire Wire hebben.
Dank voor uw reacties.
Jdr

Gebruikersavatar
VideJo
Berichten: 682
Lid geworden op: 26 mei 2010, 09:08
Locatie: Veenendaal

Re: Fire Wire problemen

Bericht door VideJo »

Je moet de camera en de computer pas opstarten, als alles wat betreft firewire is aangesloten. Doe je dat niet, dan loop je kans, dat de firewire van de camera opgeblazen wordt.
Ik hoop dat jou dit niet overkomen is.
Camera: Canon XA20
Software: Vegas Pro 13.0, Movie Studio Planinum 16.0
Moderboard: S1150-Z97-D3H; i7
W10 Home, 8GB RAM

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3398
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Fire Wire problemen

Bericht door 3POINT »

Naast de bekende bangmakerij, ken ik niemand die op die manier zijn DVcamera of firewire aansluiting om zeep geholpen heeft. Ik neem aan dat je het aparte DVcapture programma (Vegas Video Capture) dat bij Vegas hoort opgestart hebt.
Untitled.png
Belangrijk als je een DVcamera aangesloten hebt dat deze in de afspeelstand staat en niet in opnamestand. Als Vegas Video Capture je camera herkend heeft moet deze ook mbv Vegas Video Capture te bedienen zijn (afspelen,vooruit/achteruit spoelen etc). Verder weet ik niet of onder W10/W11 nog een DVcapture app aanwezig is, vroeger onder W3.11 zat een DVcapture app die ikzelf prefereerde boven Vegas Video Capture. Ikzelf doe al zo'n 15 jaar geen DVcapture meer, heb ook geen PC meer waarmee dat gaat, dus meer kan ik er ook niet meer over vertellen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VPro365+Vegasaur, VMSP17, PD365
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
VideJo
Berichten: 682
Lid geworden op: 26 mei 2010, 09:08
Locatie: Veenendaal

Re: Fire Wire problemen

Bericht door VideJo »

Zeg, wil jij op je woorden passen? Ik had het over iets, dat mijzelf is overkomen.
Camera: Canon XA20
Software: Vegas Pro 13.0, Movie Studio Planinum 16.0
Moderboard: S1150-Z97-D3H; i7
W10 Home, 8GB RAM

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3398
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Fire Wire problemen

Bericht door 3POINT »

VideJo schreef:
14 jan 2022, 18:45
Zeg, wil jij op je woorden passen? Ik had het over iets, dat mijzelf is overkomen.
Zoniet, wat dan? :D
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VPro365+Vegasaur, VMSP17, PD365
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
VideJo
Berichten: 682
Lid geworden op: 26 mei 2010, 09:08
Locatie: Veenendaal

Re: Fire Wire problemen

Bericht door VideJo »

Het was geen bangmakerij. En het is niet gepast om mij daarvan te betichten.
Camera: Canon XA20
Software: Vegas Pro 13.0, Movie Studio Planinum 16.0
Moderboard: S1150-Z97-D3H; i7
W10 Home, 8GB RAM

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3398
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Fire Wire problemen

Bericht door 3POINT »

Voor mij is het wel bekende bangmakerij. Zowat elk draadje wat ik ken wat over problemen met firewire en het niet direct herkennen van DVcamera wordt meteen gerept over opblazen van aansluitingen. Over andere oorzaken of oplossingen wordt meestal met geen woord gerept.
Ik ga ervan uit Jdr zijn DVcamera niet voor de eerste keer aansluit en wel bekend is ermee hoe je dat doet.
Als jij je persoonlijk beticht voelt van iets, dan was dat niet mijn bedoeling, ik bedoelde het algemeen. :wave
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VPro365+Vegasaur, VMSP17, PD365
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
VideJo
Berichten: 682
Lid geworden op: 26 mei 2010, 09:08
Locatie: Veenendaal

Re: Fire Wire problemen

Bericht door VideJo »

Ik ben weer gerust.
De reden, dat ik dit als eerste zei, wordt verklaarbaar, als je in acht neemt, dat het doorbranden van de firewire van je camera een begrotelijke tegenslag oplevert.
Camera: Canon XA20
Software: Vegas Pro 13.0, Movie Studio Planinum 16.0
Moderboard: S1150-Z97-D3H; i7
W10 Home, 8GB RAM

Jdr
Berichten: 61
Lid geworden op: 04 dec 2017, 21:30

Re: Fire Wire problemen

Bericht door Jdr »

Hallo iedereen,
Nieuw is niet altijd beter! Oude camera's (Hi8 en DV) worden standaard niet meer ondersteund in Vegas Pro 19. Je moet het maar weten!
Ergens heb ik gevonden hoe je "oude functies" kunt installeren. DV camera import staat daar ook bij en nu is het opgelost.
Sorry dat ik jullie heb lastig gevallen.
Grt
Jdr

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3398
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Fire Wire problemen

Bericht door 3POINT »

Nou ja lastig vallen is wel een erg groot woord. Een forum is er tenslotte om van elkaars ervaringen te leren en dat geheel vrijwillig en vrijblijvend.
Als je vermeld had dat je Vegas DVcapture niet kon vinden in VP19 had ik je die hint wel kunnen geven.
In ieder geval goed dat het wel weer werkt en dat jezelf de oplossing gevonden hebt. :UP
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VPro365+Vegasaur, VMSP17, PD365
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Plaats reactie