Prodad Mercalli 4

Hier kun je terecht voor vragen over Plug-ins voor Vegas Pro
Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 4152
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Prodad Mercalli 4

Bericht door Marten »

Er is nogal een behoorlijk verschil tussen meerdere events stabiliseren via een script of handmatig iedere keer klikken en wachten en wat het effect sharpen betreft heb je daar ook voor elk event een aparte instelling?
Lijkt mij heel vreemd want voor bestanden uit dezelfde camera of van dezelfde omstandigheid heb ik maar 1 preset nodig, die ik kan opslaan en dan op alle gewenste events tegelijk kan toepassen.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 2874
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Bericht door 3POINT »

Twee mogelijkheden:
1. Je zet te stabiliseren clips op een apart videospoor, past hierop het batchstabilisatie script toe en aan de trackheader van dat videospoor voeg je een Sharpen FX toe.
2. Ik dacht dat je ook de Mercalli 4 plugin had, hiervoor bestaat ook een batchstabilisatie script (van elCutty) en daarvoor hoef je het Sharpen FX niet toe te passen, want dat doet Mercalli 4 nml zelf al.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17+Vegasaur, VegasMovieStudio17, PowerDirector18
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 714
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Prodad Mercalli 4

Bericht door buskees »

Ben weer even niet bezig geweest met de montage en had door omstandigheden ook even geen tijd voor de pc...

Om Marten even te antwoorden, ja ik gebruik in V-stabilize zeker verschillende sharpness waarden omdat bij b.v. wat minder licht de opnamen sowieso al wat minder scherp zijn. Dan treedt er ook nog soms een effect op waarbij er een soort scherpte "moiré" ontstaat... Dat is een superhinderlijke trilling die het kijken naar zo'n clip nogal verknalt! Soms is dit standaard ook al aanwezig en meestal gebruik ik zo'n shot dan ook niet (gebeurt vaak bij takken met blaadjes of iets anders met een heel fijn raster en het lijkt enigszins op het oude analoge PAL moiré). Het sharpen effect kan zoiets nogal heftig verergeren en dan gebruik ik een andere waarde waardoor het minder of niet optreedt. Sowieso check ik graag na het toepassen het resultaat, maar mijn pc is daar vaak niet "zwaar" genoeg meer voor om dit soort complexe dingen als dit soort plugins "live" te beoordelen. En als ik b.v. een rollende sluiter compensatie wil toepassen dan mag ik met renderen wachten tot Sint Juttemis! Haast heb ik met editen nooit maar dat is me dan een beetje té gek!!

V.w.b. het stabiliseren, ja ik heb natuurlijk Mercalli 4, en dat script van el cutty heb ik (nog) niet... maar ik weet niet of ik het ga gebruiken.. Ik ken mijzelf en weet dat ik tóch ga checken hoe ik het resultaat vind, dus voor mij zijn clips die ik wil stabiliseren handmatig ook wel te doen. En zoals ik zei, haast heb ik niet, dit project b.v. is een vakantie van 2016 :o , kan je nagaan wat een geduld ik heb :lol: . Enige echt jammere vind ik dat ik er achter ben dat mijn pc inmiddels voor de wat nieuwere versies van Vegas een "beetje" achterhaald is... Sowieso veel te weinig geheugen (8gb) en dat zal misschien 2e hands wel verkrijgbaar zijn, maar eigenlijk wil ik niet meer investeren in deze pc. Hij is gewoon achterhaald! Ik doe het ermee en dat gaat me gerust redelijk af alleen is dat "op-zijn-kop" materiaal gewoon nagenoeg onbruikbaar, maar dat is niet anders en gooi dat gewoon weg! Dat ga ik voor de komende vakantie proberen op te lossen door iets anders te gebruiken!!!

Kees
Computer: Gigabyte X58A-UD3R mainboard, Intel I7-950 processor, 8 gb Kingston ram, Nvidia (Gigabyte) 460GTX 1gb videokaart, Win10 64-bit

Camera's: Sony FDR-AX100E, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V14 pro, V17 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 714
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Prodad Mercalli 4

Bericht door buskees »

Wat me nu weer overkomt... Ik snap van commercie tegenwoordig helemaal niks meer hoor.... Omdat Theo had gezegd dat er een update voor Mercalli 4 was i.v.m. die glitches van het startscherm na het stabiliseren, ben ik die update maar eens gaan downloaden... Ik wist daarbij niet welke versie je moet hebben en aangezien je bij Prodad moet inloggen (kennelijk ook voor de trial) heb ik dat ook gedaan en beide versies alvast maar gedownload! Krijg ik plotsteling een mail van Prodad met het volgende:

Hello,
Thanks for your request.

We have only this download link for Mercalli V4 for Vegas Pro.
http://www.prodad.de/support/mercalli/m ... s64bit.exe

You have purchased Mercall with Vegas pro 14, this version has a duration of 2 years.

with kind regards

Uwe Wenz
Customer Support Manager



Mag ik hieruit opmaken dat de Mercalli plugin ermee kapt na die 2 jaar? Ik zou dat wel heel erg idioot vinden en zelfs behoorlijk misleidend. Want bij de aanschaf van VPro14 is dat er niet bij vermeld door Magix!! Handel? Ik heb er maar een naar gevoel van!! Als ik een televisie koop, is dat ding mijn eigendom, bij software wordt gewerkt met "licenties", daar kunnen ze maar mee doen wat ze willen! Het lijkt op geldklopperij en ben redelijk pissed-off, tenzij ik iets verkeerd begrijp natuurlijk! Overigens heeft de trial, die ook de update zou zijn, twee versies..

Kees
Computer: Gigabyte X58A-UD3R mainboard, Intel I7-950 processor, 8 gb Kingston ram, Nvidia (Gigabyte) 460GTX 1gb videokaart, Win10 64-bit

Camera's: Sony FDR-AX100E, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V14 pro, V17 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 2874
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Bericht door 3POINT »

Deze tijdsbegrenzing van 2 jaar voor de Mercalli 4 plugin die met Vpro14 geleverd is, is nieuw voor mij en inderdaad niet netjes als dat zo zou zijn. Gelukkig is de nieuwe interne stabilisatie plugin van Vpro16 een goed alternatief en voor zover ik begrepen heb zou deze in Vpro17 nog verder verbeterd zijn.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17+Vegasaur, VegasMovieStudio17, PowerDirector18
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 714
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Prodad Mercalli 4

Bericht door buskees »

Dan kan ik me op dát punt nog gelukkig prijzen Theo, dat ik tóch "gevallen" ben voor de upgrade naar 16 (met gratis 17 erbij), want ik voel me serieus beduveld door dit bericht. Ik zou er bijna een mail aan willen wagen richting Magix of ProDad, maar ik laat het maar zo... Wat een gel.. :down

Kees
Computer: Gigabyte X58A-UD3R mainboard, Intel I7-950 processor, 8 gb Kingston ram, Nvidia (Gigabyte) 460GTX 1gb videokaart, Win10 64-bit

Camera's: Sony FDR-AX100E, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V14 pro, V17 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 4152
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Prodad Mercalli 4

Bericht door Marten »

Bezitters van de Standalone versie van Mercalli 4 kunnen die gratis vervangen door de nieuwe standalone versie 5.
Te downloaden via je account bij Prodad en om deze versie 5 te registreren kun je je registratienummer van versie 4 gebruiken.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Plaats reactie