Prodad Mercalli 4

Hier kun je terecht voor vragen over Plug-ins voor Vegas Pro
Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5084
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor Marten » 14 mar 2019, 16:55

Heb ik nog nooit anders gedaan Kees.
Omdat ik, wanneer ik die Vegas stabilisator gebruik, nooit clips stabiliseer maar altijd "Events" die ik maak door wat te knippen op de tijdlijn en zo in ieder geval het starten en stoppen van een opname eraf haal.
Maar ook, en dat is misschien dan wel weer een tip voor jou ;) , door bv. zoals bij jouw opnames van laatst, die rare schokken weg te knippen.
Zo krijg je vaak meerdere stukken van 1 opname die je graag zoveel mogelijk wilt gebruiken.
Bij al die verschillende events moet je dan subclips maken anders wordt bij ieder te stabiliseren event de hele opname gestabiliseerd met alle kwalijke gevolgen van dien met veel langere tijdsduur voor de analyse.
Handmatig doe je dan alles verder via de rechtsklik, subclip maken en als MediaFX stabiliseren.
Wanneer je, zoals Theo en ik Vegasauer gebruikt, gaat dat allemaal geautomatiseerd met 1 muisklik voor al je geselecteerde events ( allemaal selecteren doe je ook weer door de eerste met de rechtermuisknop aan te klikken).
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3497
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor 3POINT » 14 mar 2019, 17:56

In VMS16 ist er zelfs een aparte button om een Mediafx aan een event toe te voegen.
Untitled.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3497
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor 3POINT » 15 mar 2019, 05:28

Marten schreef:Wanneer je, zoals Theo en ik Vegasauer gebruikt, gaat dat allemaal geautomatiseerd met 1 muisklik voor al je geselecteerde events ( allemaal selecteren doe je ook weer door de eerste met de rechtermuisknop aan te klikken).

Of de "gratis" Batch stabilisatie extensie van Focusonvegas installeren die speciaal op ons verzoek werd gemaakt. Zie viewtopic.php?f=10&t=2138 of meteen hiervhttps://www.focusonvegas.com/vegas ... ze-script/
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 617
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor buskees » 18 mar 2019, 21:19

Heb dat bekeken Theo.. Ben niet zo van de "scripts" (ben ik te stom voor) maar ga het zeker eens uitproberen!!! Denk je ook eens een tip te hebben!! :lol:

'k Wilde er eigenlijk alleen maar mee zeggen dat die Vegas stabilize niet eens zo omslachtig moet zijn....

Kees
Computer: Gigabyte X58A-UD3R mainboard, Intel I7-950 processor, 8 gb Kingston ram, Nvidia (Gigabyte) 460GTX 1gb videokaart, Win10 64-bit

Camera's: Sony FDR-AX100E, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V12 pro, V14 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3497
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor 3POINT » 19 mar 2019, 06:46

buskees schreef:Ben niet zo van de "scripts" (ben ik te stom voor) maar ga het zeker eens uitproberen!!!

Onzin, scripts zijn er extra om het gemak te dienen, speciaal die handelingen te verrichten waar iedereen moeite mee heeft. Een script installeren en gebruiken stelt geen reet voor. Je weet toch wel hoe je een bestand in een map plaatst, meer is het niet.

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 617
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor buskees » 22 mar 2019, 21:01

3POINT schreef:Een script installeren en gebruiken stelt geen reet voor. Je weet toch wel hoe je een bestand in een map plaatst, meer is het niet.


Daarom zei ik ook dat ik het zeker ga uitproberen!! Maar gaandeweg het editen van dit project merk ik dat ik na het stabiliseren, waar ik niet telkens dezelfde instellingen voor gebruik, ook nog meer dan eens een "sharpen" toe wil passen en daar heb je met die batchstabilisatie eigenlijk weinig aan. Je moet voor het verscherpen dan toch ook alles weer handmatig doorlopen... Maar misschien ga ik het licht er wel van inzien!! ;)

Kees
Computer: Gigabyte X58A-UD3R mainboard, Intel I7-950 processor, 8 gb Kingston ram, Nvidia (Gigabyte) 460GTX 1gb videokaart, Win10 64-bit

Camera's: Sony FDR-AX100E, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V12 pro, V14 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5084
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor Marten » 22 mar 2019, 21:13

Er is nogal een behoorlijk verschil tussen meerdere events stabiliseren via een script of handmatig iedere keer klikken en wachten en wat het effect sharpen betreft heb je daar ook voor elk event een aparte instelling?
Lijkt mij heel vreemd want voor bestanden uit dezelfde camera of van dezelfde omstandigheid heb ik maar 1 preset nodig, die ik kan opslaan en dan op alle gewenste events tegelijk kan toepassen.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3497
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor 3POINT » 22 mar 2019, 22:50

Twee mogelijkheden:
1. Je zet te stabiliseren clips op een apart videospoor, past hierop het batchstabilisatie script toe en aan de trackheader van dat videospoor voeg je een Sharpen FX toe.
2. Ik dacht dat je ook de Mercalli 4 plugin had, hiervoor bestaat ook een batchstabilisatie script (van elCutty) en daarvoor hoef je het Sharpen FX niet toe te passen, want dat doet Mercalli 4 nml zelf al.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 617
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Prodad Mercalli 4

Berichtdoor buskees » 05 apr 2019, 23:34

Ben weer even niet bezig geweest met de montage en had door omstandigheden ook even geen tijd voor de pc...

Om Marten even te antwoorden, ja ik gebruik in V-stabilize zeker verschillende sharpness waarden omdat bij b.v. wat minder licht de opnamen sowieso al wat minder scherp zijn. Dan treedt er ook nog soms een effect op waarbij er een soort scherpte "moiré" ontstaat... Dat is een superhinderlijke trilling die het kijken naar zo'n clip nogal verknalt! Soms is dit standaard ook al aanwezig en meestal gebruik ik zo'n shot dan ook niet (gebeurt vaak bij takken met blaadjes of iets anders met een heel fijn raster en het lijkt enigszins op het oude analoge PAL moiré). Het sharpen effect kan zoiets nogal heftig verergeren en dan gebruik ik een andere waarde waardoor het minder of niet optreedt. Sowieso check ik graag na het toepassen het resultaat, maar mijn pc is daar vaak niet "zwaar" genoeg meer voor om dit soort complexe dingen als dit soort plugins "live" te beoordelen. En als ik b.v. een rollende sluiter compensatie wil toepassen dan mag ik met renderen wachten tot Sint Juttemis! Haast heb ik met editen nooit maar dat is me dan een beetje té gek!!

V.w.b. het stabiliseren, ja ik heb natuurlijk Mercalli 4, en dat script van el cutty heb ik (nog) niet... maar ik weet niet of ik het ga gebruiken.. Ik ken mijzelf en weet dat ik tóch ga checken hoe ik het resultaat vind, dus voor mij zijn clips die ik wil stabiliseren handmatig ook wel te doen. En zoals ik zei, haast heb ik niet, dit project b.v. is een vakantie van 2016 :o , kan je nagaan wat een geduld ik heb :lol: . Enige echt jammere vind ik dat ik er achter ben dat mijn pc inmiddels voor de wat nieuwere versies van Vegas een "beetje" achterhaald is... Sowieso veel te weinig geheugen (8gb) en dat zal misschien 2e hands wel verkrijgbaar zijn, maar eigenlijk wil ik niet meer investeren in deze pc. Hij is gewoon achterhaald! Ik doe het ermee en dat gaat me gerust redelijk af alleen is dat "op-zijn-kop" materiaal gewoon nagenoeg onbruikbaar, maar dat is niet anders en gooi dat gewoon weg! Dat ga ik voor de komende vakantie proberen op te lossen door iets anders te gebruiken!!!

Kees
Computer: Gigabyte X58A-UD3R mainboard, Intel I7-950 processor, 8 gb Kingston ram, Nvidia (Gigabyte) 460GTX 1gb videokaart, Win10 64-bit

Camera's: Sony FDR-AX100E, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V12 pro, V14 pro en VMS14/15 platinum (64bit)


Terug naar “Plug-ins”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast