Startersraad voor beginners

Gesloten
Gebruikersavatar
VideJo
Berichten: 707
Lid geworden op: 26 mei 2010, 09:08
Locatie: Veenendaal

Startersraad voor beginners

Bericht door VideJo »

Om te beginnen loont overigens zeer de moeite om eerst eens naar alle tutorials te kijken in de groep Tutorials, Tips, Trucks & Veggies, onder het hoofdstuk DVD Architect (Pro en Studio)

Jos!
Jij gebruikt een andere NLE dan ik, dus weet ik niet hoe jij een render moet maken voor gebruik in DVD Architect. Maar ik schat, omdat jou NLE ook van Magix komt, dat jij ook een mogelijkheid te zien krijgt onder de render-opties. Render dus een bestand, zo mogelijk zowel video als audio. Soms kan dat in 1 slag, soms moet je dat in twee keer renderen.
Open DVD Architect,
1) File, New, Single Movie, Disc format: Blu-ray Disc, OK,
2) Sla het project op,
3) Ga links onderin naar de Explorer, zoek je videobestand op en sleep dat naar op het schijfje met de projectnaam, links bovenin,
4) Double click op het videobestand, dat nu links bovenin staat. Als gevolg hiervan opent het videobestand nu op de Timeline, rechts onderin. Krijg je het audiospoor onderin niet tegelijk te zien, dan moet je rechts clicken in het spoor en dan kies je voor “Set Audio”, waarna je het audiobestand kunt kiezen.
5) Bepaal voor jezelf, waar je de hoofdstukken wilt laten beginnen. Scroll op de tijdlijn naar het begin van het tweede hoofdstuk (het begin van de film is het begin van het eerste hoofdstuk) en druk op de M-toets op je keyboard. Er wordt een marker op de tijdlijn geplaatst. Type de naam van het hoofdstuk in het vakje, dat je daarvoor nu te zien krijgt en geef een “Enter”. Doe dit voor alle hoofdstukken.
6) Click met je rechter muistoets op het icoon van je film links bovenin en kies nu voor “Insert Scene Selection Menu”. Als je veel hoofdstukken hebt gemaakt, moet je ervoor kiezen om per menu -bladzijde niet meer dan 10 hoofdstukken te plaatsen. Dan krijg je dus meerdere menu-bladzijden.
7) Double click op “Scene Selection (Page 1) in het vak links boven. Nu opent je menu in het preview scherm.
8) Ga links onder naar Backgrounds en kies de achtergrond, die je in het scene selection menu te zien zult krijgen.
9) Ga links onderin naar Buttons en selecteer de knopvorm van de plaatjes van de hoofdstukken.
10) Double click op je videobestand in het vak links boven om je video weer te zien te krijgen. Je gaat nu per hoofdstuk naar een bepalend beeld voor dat hoofdstuk.Laat je cursor daar staan en ga nu naar de regel van het betreffende hoofdstuk in het rijtje links boven, click rechts en kies voor “Set Thumbnail for View”. Doe dit voor alle hoofdstukken.
11) Ga nu naar de balk bovenin en kies Preview, Preview Disc.
Nou, dat is het zo’n beetje.
Succes en sterkte.
Jo
Camera: Canon XA20
Software: Vegas Pro 13.0, Movie Studio Planinum 16.0
Moderboard: S1150-Z97-D3H; i7
W10 Home, 8GB RAM

Gesloten