GPU-versnelling, Cuda e.d.

Hier staan hulpprogramma's en overige zaken ter aanvulling bij het videobewerken
Gesloten
Marten
Berichten: 4199
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

GPU-versnelling, Cuda e.d.

Bericht door Marten »

Naar aanleiding van wat vragen doe ik hier een poging wat zaken op een rijtje te zetten voor zover ik het kan begrijpen.
In de laatste versies van Vegas Pro en Studio kunnen we, indien gewenst, hulp van onze videokaart inroepen tijdens het bewerken en tijdens het renderen.
In z'n algemeenheid kan dat voordeel bieden wanneer relatief gezien een sterke videokaart gebruikt wordt in combinatie met een zwakkere processor.

- Hulp tijdens het bewerken kan in- of uitgeschakeld worden via Options/Preferences/Video
1.jpg
- Hulp bij het renderen kan in- of uitgeschakeld worden bij de AVC codecs van Sony en Mainconcept via de knop Customize Template in de renderdialoog van Sony of Mainconcept AVC.
Hier een voorbeeld bij die van Mainconcept
2.jpg
Wanneer je haperingen, fouten of crashes ziet bij het renderen naar één van de AVC codecs verdient het aanbeveling om beide uit te schakelen.

Hoe zit dat nu om het meest vloeiende voorbeeld te zien tijdens het previewen?
Hiervoor is het handig om een aantal basisregels te hanteren wanneer dat in jouw geval problemen geeft door welke oorzaak dan ook.

1. Kies de projectinstellingen aan de hand van de eigenschappen van de meest gebruikte bronbestanden.
Hiervoor kun je de knop "Match Media Video Settings" helemaal rechtsboven in het venster van "Project Properties" gebruiken.
In VPro 12 krijg je tegenwoordig bij het invoegen in de tijdlijn de vraag of het programma automatisch die instelling voor je mag verzorgen.
2. Kies via rechtsklik in het previewscherm voor " Adjust Size and Quality for Optimal Playback" , hierdoor kiest het programma steeds zelf wat de beste instelling voor preview is i.c.m. een optimale framerate.
3.jpg
Of het zin heeft om hiervoor wel of geen hulp van je videokaart in te schakelen tijdens het bewerken, kun je zelf bekijken door preview instelling (1) en framerate (2) te vergelijken bij wel of niet ingeschakelde videokaart.
Let wel dat tijdens het afspelen de previewinstellingen vaak en snel kunnen wisselen.
4.jpg
Als toch nog de preview zodanig is dat er niet of nauwelijks iets beoordeeld kan worden verdient het aanbeveling proxies te gebruiken.
Helaas alleen mogelijk in Vegas Pro.
In versie 12 via rechtsklik op geslelecteerde events in Project Media in te stellen, in eerdere versies door een daarvoor bedoeld script te gebruiken.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande globale richtlijnen nog vragen hebben start dan even een topic met je vraag in de rubriek Vegas Pro of Movie Studio.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gesloten