Importeren van camera's zonder tape

Hier staan hulpprogramma's en overige zaken ter aanvulling bij het videobewerken
Gesloten
Marten
Berichten: 4199
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Importeren van camera's zonder tape

Bericht door Marten »

Voor hen die werken met camera's die de video opslaan op intern geheugen of geheugenkaartjes is de Device Explorer een handig middel om de videobestanden op te slaan op een daarvoor aangegeven plaats.
Het is vooral handig voor hen die niet zo thuis zijn in de interne structuren waarin de bestanden worden opgeslagen en/of voor hen die de bestanden graag direct automatisch van een unieke naam willen voorzien.

Terwijl je zou verwachten dat deze tool ergens onder Project/Import Media (Studio versie) of File/Import/Media (Pro versie) te vinden zou zijn, is dat niet zo en vinden we de Device Explorer in het menu View.
Wanneer je met een geopende Vegas versie de camera op de juiste wijze via USB verbind met de PC start de Device Explorer automatisch op of wanneer je de geheugenkaart in de PC inbrengt.
De Device Explorer laat de bestanden met thumbnails zien van de geheugenkaart of interne geheugen van de camera.
Zie afbeelding.
4.jpg
Je kunt de bestanden afspelen (evt. automatisch na selecteren) via die explorer in je preview scherm
Verder kun je via 1. aangeven welke bestanden je in de Device Explorer wilt zien: allemaal, de reeds geïmporteerde of de nieuwe.
Bij 2. "Device Properties" kun je aangeven naar welke map je de video wilt importeren.
Via knop 3. kun je, afhankelijk van de keuze bij 1 dan wel via rechtstreekse selectie, de gekozen bestanden laten importeren.
De naam die de bestanden krijgen bij deze import bestaat uit een volgnummer en een code met datum en tijd van de opname.

Hopelijk zijn gebruikers met bv. een AVCHD camera geholpen met deze info.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gesloten