Sneltoetsen voor het plaatsen van de cursor

Gesloten
Theo22
Berichten: 603
Lid geworden op: 17 mei 2010, 23:25

Sneltoetsen voor het plaatsen van de cursor

Bericht door Theo22 »

De plaats van de cursor bepaald welk frame zichtbaar is in het preview venster. Ook bepaald de plaats van de cursor op welk frame bepaalde acties uitgevoerd worden, zoals het knippen van een event. Gelukkig beschikt Vegas over een aantal sneltoetsen die het werken met de cursor een stuk sneller en gemakkelijker maakt. En hoewel Vegas over zoveel verschillende sneltoet combinaties beschikt, dat het haast onmogelijk is om ze allemaal uit je hoofd te leren, zijn de volgende sneltoetsen toch wel erg handig om te gebruiken:

Snel terug keren naar het begin van de tijdlijn gaat met Ctrl HOME en snel overstappen naar het laatste frame van de tijdlijn gaat met Ctrl END. Beide functies vind je ook als pijltoets onder het previewscherm.

Om de cursor snel op het eerste frame van een willekeurig event te plaatsen selecteer je dit event en klik je op de [ toets of op de 7 van het numerieke toetsenbordje. Om snel naar het laatste frame van een event te gaan, selecteer je dit event weer en klik je op de ] toets of op de 9 van het numerieke toetsenbord.

Met de toetscombinatie Ctrl Pg up en Ctrl Pg dn springt de cursor met een vast aantal frames door de tijdlijn, hoeveel frames is afhankelijk van hoever je op de tijdlijn ingezoomd hebt. De verticale stippelijnen op de tijdlijn geeft deze afstand aan. Hiermee kun je dus snel de tijdlijn doorlopen.

Om de cursor slechts 1 frame terug of voorwaarts te verplaatsen klik je de Alt toets in combinatie met het pijltje naar links of rechts.

Ook is het mogelijk om de cursor heel snel naar een marker te verplaatsen. Hiervoor hoef je slechts op het nummer van de marker te klikken. Gebruik hiervoor echter niet het numerieke toetsenbord maar de gewone 0-9 aanduidingen boven de letters van je toetsenbord. Ook markers met een nummer boven de 9 zijn gewoon te kiezen.

Gesloten