Zelf opslaan van effecten

Gesloten
Marten
Berichten: 4205
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Zelf opslaan van effecten

Bericht door Marten »

Naar aanleiding van wat vragen de afgelopen tijd om met moeite en zorg samengestelde effecten op meerdere events toe te passen, zou ik als extraatje willen wijzen op de mogelijkheden om een zelf gemaakt effect of combinatie van effecten op te slaan voor hergebruik.

Effect opslaan:
Nadat je een effect hebt gemaakt dat je vaker zou willen gebruiken kun je dat effect zelf onder een naam vastleggen door die naam in te voeren bij (1) en daarna op het mapsymbooltje (2) te klikken.
Het effect is daarna weer op te roepen via keuze in het uitrol menu (3).
1.jpg
Combinatie van effecten opslaan:
Heb je meerdere effecten toegepast voor een bepaald doel, dan kun je die combinatie ook opslaan om later weer te gebruiken.
Klik hiervoor op de knop voor de plugin chain (4) van de afbeelding hierboven.
Hierdoor opent dat scherm waarin meerdere opties zitten, waaronder die om je combinatie van effecten (de chain = ketting) op te slaan onder een naam via de knop "Save as..." (5).
Deze wordt opgeslagen in de lijst bij "Filter Packages" (6) waar hij kan worden gekozen en toegepast op een Event (videoclip op de tijdlijn), een Track (header van video- of audiospoor), het hele project (preview scherm) of MediaFX (rechtsklik op event).
2.jpg
Op het WWW zijn dit soort FX combinaties die door derden zijn gemaakt te downloaden.
Kijk bv. op onze linkenpagina onder Gratis video plugins voor Sony Vegas bij de presets van Eugenia en Krotoflik.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gesloten