nieuwe computer, maar met welke specs

Stel hier je vragen over hardware-gerelateerde problemen of vermeld nieuws over hardware die betrekking heeft op video.
Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 4112
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door Marten »

Heb het al verwerkt.
Speelt prima in zowel VMS 16 als Vpro 16, al is het in VMS wat trager (framerate) dan in VPro
Komt misschien ook doordat ik vrijwel niks zelf doe in VMS en het daardoor ook niet bijhoudt.
IN VPro speelt het vrij soepel af en daarna render ik het met NVENC naar de projectsettings.
Kun je allemaal bekijken op de volgende dropbox link: https://www.dropbox.com/s/hhpqna38vm5cv ... o.mp4?dl=0
Heb je niks zwaarders?
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 2808
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door 3POINT »

Bedankt voor het testen.
Afspelen is bij mij ook geen probleem, alleen het renderen geeft bij meteen een crash. Als ik het renderen op jouw (snellere) PC zo zie, dat is zo ongeveer de snelheid waarmee het bij mijn (langzamere) PC in Powerdirector gebeurd. Dan zou ik wel eens willen weten hoe lang Powerdirector er op jouw PC er over zou doen. ;)
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector18
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 4112
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door Marten »

PC gaat nog sneller, dit is mijn laptop met werkende OBS, ook in NVENC, op de achtergrond.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 4112
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door Marten »

3POINT schreef: Dan zou ik wel eens willen weten hoe lang Powerdirector er op jouw PC er over zou doen. ;)
Ik niet, heb niet de behoefte.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 2808
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door 3POINT »

Het is bij mij zuiver de GPU driver. Ook Vegas16 stort bij mij meteen af als ik mijn VMS16 projectje net zoals jij probeer te renderen. Iets dat ik enkele weken geleden nog niet had, voordat ik de driver update. Misschien dat ik maar eerst een nieuwere grafische kaart voor mijn pc haal.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector18
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 2808
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door 3POINT »

Marten schreef:
3POINT schreef: Dan zou ik wel eens willen weten hoe lang Powerdirector er op jouw PC er over zou doen. ;)
Ik niet, heb niet de behoefte.
:UP

Dat is niet het enigste wat in Powerdirector sneller of gemakkelijker gaat, denk bv aan automatisch synchronisatie van meercamera opnamen (ook bij losse opnamen), een goed werkende Titler die wel alle Fonts aankan, een precieze motiontracker die je meermaals op een scene kunt toepassen, geleidelijke versnellende of vertragende beeldversnellingen (veel gemakkelijker en nauwkeuriger als in VegasPro), zelfs nesting of copy/paste van complete tijdlijnen/projecten. De mogelijkheid om prerenders te gebruiken voor smart rendering... smartrendering van zowat alle beeldformaten bv ook mijn 2160p50 Osmo Pocket.....en zo kan ik wel nog een tijdje verder gaan....
Het is geenszins mijn bedoeling je nog een keer van NLE te laten switchen.... :UP ik kijk alleen afentoe verder dan de horizon... ;)
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector18
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 4112
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door Marten »

3POINT schreef: Misschien dat ik maar eerst een nieuwere grafische kaart voor mijn pc haal.
Lijkt me sterk dat dat een oplossing is.
Wanneer ik zonder GPU, dus met MC render, gaat het ook goed wel wat langer
1.png
maar als ik mijn NVidia helemaal via taakbeheer uit mijn systeembeheer ( dus hardware acceleratie) verwijder gaat het ook nog wel al duurt dat net zolang als heel lang geleden.
2.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 2808
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door 3POINT »

Volgens mij duidelijk hoe belangrijk een goed samenspel tussen grafische kaart en Vegas is, zonder die samenwerking is Vegas retetraag. Ik kan momenteel alleen probleemloos renderen zonder die grafische ondersteuning en krijg dan vergelijkbare rendertijden zoals jij ook laat zien.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector18
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 2808
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door 3POINT »

Wel er inmiddels achter dat het crashen zich hoofdzakelijk alleen voor doet wanneer gebruik gemaakt wordt van de MAVC NVencoder bij dus wat complexere tijdlijnen. Renderen met bv SAVC, XAVC of MCAVC gaat meestal goed, vooral als ik het aantal rendering threads in de Preferences van 32 naar 1 verlaag.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro17/VegasMovieStudio16/PowerDirector18
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
micky
Moderator
Berichten: 347
Lid geworden op: 15 dec 2014, 07:26
Contacteer:

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Bericht door micky »

Bij mijn PC zelden/nooit een crash met Vegas Pro 16 spec's:
windows 10 + i7 8700k,16GB,GTX1080 8GB,.
Sony Movie Studio 13 Vegas Pro 13 Vegas Pro 14 Suite Vegas Pro 15, Vegas Pro 16, Vegas Pro 17.
i7 4970K, 16GB, GTX970 4GB, windows 10 + i7 8700k,16GB,GTX1080 8GB, Windows 10.
Camera: Panasonic AG-AC30, Panasonic HC-X1, DJI Osmo Pocket, Sjcam Sj4000.

Plaats reactie