nieuwe computer, maar met welke specs

Stel hier je vragen over hardware-gerelateerde problemen of vermeld nieuws over hardware die betrekking heeft op video.
Frank i
Berichten: 141
Lid geworden op: 20 nov 2015, 17:27

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Berichtdoor Frank i » 22 jul 2019, 17:10

3POINT schreef:Is nog niet af, wordt vervolgd.

ik wacht af! Had het al gedownload voor als het forum er niet meer is. :(

Gebruikersavatar
BONLEV
Berichten: 192
Lid geworden op: 04 jun 2014, 08:47
Locatie: belgië

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Berichtdoor BONLEV » 24 nov 2019, 19:02

rare is nu dat vegas moviestudio 16 steeds proxies aanmaakt van mijn 4K 50P bestanden -> Proxies worden alleen gebruikt bij Quality "Preview" of "Draft" las ik hier van 3POINT.
Zal er eens op letten want ik dacht dat mijn preview steeds op good of full stond.

Maar zelf na proxies moet ik voor een vloeiende weergave al naar preview full. Dit is met 2 videosporen (multicam)

Het is maar bij het wegknippen van een scene dat al het achterliggende in het videospoor dient herberekend te worden waardoor een vloeiende weergave bij full of good niet meer lukt.
DIt is geen probleem bij preview full maar de kwalitiet hier is niet goed waardoor ik bijna niet kan zien of iets in focus is of niet.

Raar dat ik in het begin bij mijn nieuwe pc in juli vloeiend kon afspelen bij best full of good full. Ondertussen staat er natuurlijk al wat meer videos op mijn ssd schijf van 2TB dan in het begin toen ik dat teste.
IS dat de oorzaak of moet ik toch ergens wat instellingen gaan controleren?
sony A6000, panasonic HC-X920, Sony FS100,
panasonic DVX200, panasonic GH5S, gopro hero 7 black
AMD ryzen 7 3700x 8-core processor
31,9GB RAM
AMD Radeon RX vega
Aantal schijven (intern)2 x SSD
237GB ssd en 1.86TB ssd

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5165
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Berichtdoor Marten » 24 nov 2019, 19:28

BONLEV schreef:rare is nu dat vegas moviestudio 16 steeds proxies aanmaakt van mijn 4K 50P bestanden -> Proxies worden alleen gebruikt bij Quality "Preview" of "Draft" las ik hier van 3POINT.
Zal er eens op letten want ik dacht dat mijn preview steeds op good of full stond.

Die worden automatisch gemaakt in dit programma, wil je dat niet dan moet je het uitschakelen.

1.png


BONLEV schreef:Maar zelf na proxies moet ik voor een vloeiende weergave al naar preview full. Dit is met 2 videosporen (multicam)

Dan doe je het niet goed. Kijk in de Helpfiles hoe het moet.

2.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
BONLEV
Berichten: 192
Lid geworden op: 04 jun 2014, 08:47
Locatie: belgië

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Berichtdoor BONLEV » 24 nov 2019, 19:45

dank je wel Marten voor deze tip :UP

Staat idd aan zag ik nu voor ultra HD media.
Als ik goed versta kan je alleen proxy files hebben bij draft of preview. Bij Good of best is dit niet mogelijk waardoor ik geen vloeiende preview meer heb.

Zoals ik zei had ik dit probleem niet toen ik net mijn nieuwe pc had en dit teste :?
sony A6000, panasonic HC-X920, Sony FS100,
panasonic DVX200, panasonic GH5S, gopro hero 7 black
AMD ryzen 7 3700x 8-core processor
31,9GB RAM
AMD Radeon RX vega
Aantal schijven (intern)2 x SSD
237GB ssd en 1.86TB ssd

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5165
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Berichtdoor Marten » 24 nov 2019, 20:06

Nooit anders geweest bij gebruik van de standaard proxies van Vegas.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:mb Z390M, W10, i7 9700 4.7Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1660 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
BONLEV
Berichten: 192
Lid geworden op: 04 jun 2014, 08:47
Locatie: belgië

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Berichtdoor BONLEV » 25 nov 2019, 20:00

Marten schreef:Nooit anders geweest bij gebruik van de standaard proxies van Vegas.


Vorige montages waren maar met 1 videospoor en nu is het mijn 1ste 4K project met multicam ( 2 camera's) en dat zal de reden zijn dat ik naar preview full moet terugschakelen :oops
sony A6000, panasonic HC-X920, Sony FS100,
panasonic DVX200, panasonic GH5S, gopro hero 7 black
AMD ryzen 7 3700x 8-core processor
31,9GB RAM
AMD Radeon RX vega
Aantal schijven (intern)2 x SSD
237GB ssd en 1.86TB ssd

Frank i
Berichten: 141
Lid geworden op: 20 nov 2015, 17:27

Re: nieuwe computer, maar met welke specs

Berichtdoor Frank i » 26 nov 2019, 08:18

ik heb destijds ook overwogen over te stappen naar PD.
Het moederbedrijf van PD is Cyberlink, een Chinees softwarebedrijf dat ook gezichtsherkenningssoftware maakt.
Toen toch maar besloten bij het vertrouwde Vegas te blijven.
Absoluut geen kritiek op de mensen die wel voor PD kiezen. Ten slotte is de computer waar ik mee werk ook waarschijnlijk voor 95% Chinees, evenals veel andere spullen in ons huis. Maar als ik de keus heb, kies ik het liefst een Nederlands of Europees product.
Los daarvan weet ik in Vegas na al die jaren eindelijk een beetje de weg en het bevalt mij nog prima. :D


Terug naar “Hardware en nieuwtjes”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten