Probleem 5.1 montage op BD

Hier kun je alle vragen over DVDArchitect Studio kwijt
Gebruikersavatar
Wally
Berichten: 71
Lid geworden op: 05 jun 2010, 12:42
Locatie: Almere

Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door Wally »

Hallo allemaal,
Ik vind het leuk om in mijn montage's 5.1 geluid te gebruiken. Origineel geluid voor, stem midden voor, muziek achter en hier en daar eventueel geluidseffecten.
Project Properties: HD 1080-50i (1920x1080; 25,000 fps) en 5.1 Surround. Render As: Sony AVC/MVC(*.mp4;*.m2ts;*.avc) AVCHD 1920x1080-50i 5.1 Surround.
Dat gaat allemaal prima. Bijvoorbeeld: Van de vakantiefilm elke dag een filmpje en die op de HD. Afspelen via de mediaspeler. Helemaal happy. Maar dan komt mijn vrouw met het verzoek: kun je dat niet zo organiseren zoals op een DVD? Met van die menu's en zo? "Natuurlijk! Dat doe ik even." was mijn antwoord. En daar ging het mis!!
Eerst aan de slag met DVD Architect Studio 5.0.
Helaas op DVD hoogstens een reolutie van 720x576-50i 16:9 (wel AC-3 5.1 Surround)
Dan Blu-ray Disc: Jawel: MPEG-2 1920x1080-50i 16:9 of AVC 1920 1920x1080-50i 16:9. Maar alleen PCM Stereo! :cry: :cry:
Toen eventjes (illegaal :oops: )gekeken naar de PRO versie van Architect. Zowel 5 als 6. Dat ging toch ook niet helemaal naar wens. Nu op zoek naar een alternatief of andere oplossing. Of moet ik "out of my box" denken?
Gr Martin

PC: MSI X470 GAMING PRO (MS-7B79),AMD Ryzen 7 2700,
16,0GB RAM, Samsung SSD 870 QVO 1TB (SSD), DIV HDD,
4095MB NVIDIA GeForce GTX 1650 (MSI),
W10, VEGAS Pro 19.0
Camera: JVC GZ-GX1
Media: VHS, Video8 analoog en digitaal, HD 1920*1080 (mts)

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door Marten »

Ervaring heb ik er niet mee want ik hoef het niet op een DVD of BD.
Even gekeken wat de mogelijkheden zijn.
In MS kun je via menu tools een BD zonder menu maken met PCM surround
screenshot_05.jpg
Met DVDA Pro (6) kun je een BD maken met menu en AC3 surround
screenshot_06.jpg
Heb ik ook even geprobeerd en volgens MediaInfo is het geluid op de BD ook AC3 surround
screenshot_07.jpg

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3511
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door 3POINT »

Volgens het handboek van Moviestudio is het inderdaad niet mogelijk om een bluray met menus en surround geluid te maken. Alleen bluray zonder menu en surround geluid of bluray met menu en stereo geluid.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket/Mavic Mini, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909
Software: VPro365+Vegasaur, PD365, DR18
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Wally
Berichten: 71
Lid geworden op: 05 jun 2010, 12:42
Locatie: Almere

Re: Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door Wally »

Branden is ook niet de bedoeling. Ik wil een image maken en die op de HD zetten. Ik zal nog eens kijken met DVDA Pro (6) of het daarmee lukt. Werkt DVDA Pro (6) ook zonder Vegas Pro installatie? Bij het uitproberen (DVDA Pro (6)) werd aangegeven bij de Audio 1:Media is not compliant with the disc format. Als ik dan verder ga heb ik wel een BD image maar met een geluid van een oorverdovende toon.
Gr Martin

PC: MSI X470 GAMING PRO (MS-7B79),AMD Ryzen 7 2700,
16,0GB RAM, Samsung SSD 870 QVO 1TB (SSD), DIV HDD,
4095MB NVIDIA GeForce GTX 1650 (MSI),
W10, VEGAS Pro 19.0
Camera: JVC GZ-GX1
Media: VHS, Video8 analoog en digitaal, HD 1920*1080 (mts)

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door Marten »

Wanneer ik het goed heb gezien render je naar een gecombineerd video/audio bestand.
Misschien toch eens proberen de voorkeur van DVDA te volgen door een Bluray videostream en een AC 3 Studio audio stream aan te leveren en te zorgen dat de project properties daarmee exact overeenkomen.

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door Marten »

Update
Uit nieuwsgierigheid ben ik ook maar wat gaan "spelen" en moet concluderen dat het een bug in DVDA Pro 6 is.
Welk type bestand ik ook als surround en op welke wijze dan ook invoeg, altijd wordt de audio zogenaamd gerenderd.
Een vrij lang durend proces dat altijd een ISO oplevert die geen geluid of geluid als één lang stoorsignaal oplevert.
MediaInfo geeft wel aan dat het meerkanaals AC3 audio is.
Ik neem aan dat het ook wel zo is, maar het geluid is zo corrupt als corrupt maar kan zijn.

In DVDA Pro 5.2 build 135 zijn deze problemen niet aanwezig en wordt ook vanuit bestanden, zoals Wally die rendert, een correcte ISO gemaakt met surround AC 3 audio.

Gebruikersavatar
Wally
Berichten: 71
Lid geworden op: 05 jun 2010, 12:42
Locatie: Almere

Re: Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door Wally »

:? Ok!!! Na nog wat testen had ik de moed al wat laten zakken en de illegale troep al weer verwijderd. Zal komende week nog eens proberen met de Pro versie 5.2
Gr Martin

PC: MSI X470 GAMING PRO (MS-7B79),AMD Ryzen 7 2700,
16,0GB RAM, Samsung SSD 870 QVO 1TB (SSD), DIV HDD,
4095MB NVIDIA GeForce GTX 1650 (MSI),
W10, VEGAS Pro 19.0
Camera: JVC GZ-GX1
Media: VHS, Video8 analoog en digitaal, HD 1920*1080 (mts)

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door Marten »

Zie ook HIER.

Gebruikersavatar
JaPi
Berichten: 380
Lid geworden op: 13 jun 2010, 13:34
Locatie: Alphen aan de Rijn

Re: Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door JaPi »

Wally, even terzijde, maar waarom gebruik je een illegale versie als je even iets wilt uit proberen? Het is toch veel eenvoudiger, en vooral veiliger, om een trial versie van Sony CreativeSoftware te installeren. Dan kun je helemaal legaal naar hartelust 30 dagen zaken proberen.
Met vriendelijke groet,
Jan

Camera: Canon HV20.
Desktop: HP Pavillion m9275 (Windows Vista 32-bits) met Vegas Pro v.9 en Vegas Movie Studio HD Platinum v.10.
Laptop: Acer Aspire (Windows 10 64-bits) met Vegas Pro v.12 en Moviestudio Platinum v.13

Gebruikersavatar
Wally
Berichten: 71
Lid geworden op: 05 jun 2010, 12:42
Locatie: Almere

Re: Probleem 5.1 montage op BD

Bericht door Wally »

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet goed naar de trial heb gekeken. Ik ging ervan uit dat ik daarmee niet alle mogelijkheden zou krijgen. Bij andere pakketten heb ik n.l. die ervaring opgedaan. Voorbeeld NERO video 2014. Precies de functie (met 5.1) die ik wilde testen zit niet in de trial versie. Vandaar dat ik DVD Architect pro illegaal heb uitgeprobeert. Ik ben het eigenlijk wel helemaal met je eens. Helaas is er weinig trial software die alle functies ook beschikbaar stellen. Maar ook ik ben met VMS begonnen met de trial en toen pas de Movie Studio HD Platinum 11 Suite (Download) gekocht. En even niet terzijde IK HEB ER NOG GEEN DAG SPIJT VAN GEHAD. Had ik maar het geld van Pv 8 tm 12 gespaard; had ik nu Vegas Pro gehad. :lol: :lol:

update: zojuist trial versie dvdarchitectpro 5.0.186 gedownload. wordt van het weekend vervolgd. :P
Gr Martin

PC: MSI X470 GAMING PRO (MS-7B79),AMD Ryzen 7 2700,
16,0GB RAM, Samsung SSD 870 QVO 1TB (SSD), DIV HDD,
4095MB NVIDIA GeForce GTX 1650 (MSI),
W10, VEGAS Pro 19.0
Camera: JVC GZ-GX1
Media: VHS, Video8 analoog en digitaal, HD 1920*1080 (mts)

Plaats reactie