Terug naar MENU na afspelen hoofdstuk

Hier kun je alle vragen over DVDArchitect Studio kwijt
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roland W.V.A. van Os
Berichten: 314
Lid geworden op: 27 dec 2010, 21:29
Contacteer:

Terug naar MENU na afspelen hoofdstuk

Bericht door Roland W.V.A. van Os »

Hoi;

Ben een DVD aan het maken met een twee-tal hoofdstukken.
Allebei apart gerenderd naar MPEG2 (720x576) en AC3.
Beide bestanden (MPEG en AC3) in dezelfde map met dezelfde naam.
Niks bijzonders dus.

Menu gemaakt met wat muziek eronder en twee knoppen.
Bij beide hofdstukken zet ik de END ACTION inmiddels op:
o Command : Link
o Destination : Menu
o Destination Item : Start
o Destination Button : 2: Playback 2013 (<- dit is zeg maar de "hoofdfilm")

Uiteraard is mijn project een menu based DVD.

Alleen gaat na het stoppen van de film mijn DVD niet terug naar het menu.
In DVD-Architect werkt het wel in de preview.
Ook als ik de bestanden als een DVD-map op mijn hardeschijf laat renderen en afspeel met DVD Power Play. Werkt alles normaal.

Als ik echter een DVD-RW brand en in mijn BD-speler stop......Stopt deze na het afspelen van de film en gaat NIET terug naar het menu....
Heb de DVD-Architect Basisinstructie Deel 2 ok bekeken. Hier wordt het uitgelegd op 11:50min.

HELP !!!
DVD_A.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
PC: I7-3770, 6GB-ram, Win10 , Intel HD Graphics 4000 , LG BH16NS55 brander
CamCoder: Sony A57 en JVC GR-D21
NLE: Via Pinnacle Studio 9.3.2 naar VEGAS MOVIE STUDIO HD PLATINUM 11.0

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Terug naar MENU na afspelen hoofdstuk

Bericht door Marten »

Roland W.V.A. van Os schreef: Als ik echter een DVD-RW brand en in mijn BD-speler stop......Stopt deze na het afspelen van de film en gaat NIET terug naar het menu....
Als in het bestand de instructies wel goed zijn (doet het wel als bestand met software player) zou ik de oorzaak zoeken in de BD speler of de RW DVD.
Wat doet die DVD in je DVD speler op PC of in een andere DVD speler?

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3511
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Terug naar MENU na afspelen hoofdstuk

Bericht door 3POINT »

Roland W.V.A. van Os schreef:Ben een DVD aan het maken met een twee-tal hoofdstukken.
Allebei apart gerenderd naar MPEG2 (720x576) en AC3.
Beide bestanden (MPEG en AC3) in dezelfde map met dezelfde naam.
Niks bijzonders dus.
Een hoofdstuk is een gedeelte van een film, een film render je als een geheel, de hoofdstukindeling wordt op de tijdlijn gemaakt of achteraf handmatig in DVDA.
Als je hoofdstukken vooraf apart rendert, dan implementeert DVDA dit als 2 aparte films en niet als aparte hoofdstukken.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket/Mavic Mini, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909
Software: VPro365+Vegasaur, PD365, DR18
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Roland W.V.A. van Os
Berichten: 314
Lid geworden op: 27 dec 2010, 21:29
Contacteer:

Re: Terug naar MENU na afspelen hoofdstuk

Bericht door Roland W.V.A. van Os »

Het zijn idd. twee aparte films.
Alleen is het de bedoeling om na iedere film terug naar het menu te gaan, van waaruit je weer een keuze kunt maken.

Zo juist effe het geheel op een DVD+R (merk: Maxell) gebrand en in de TV/DVD-combinatie van mijn dochter gedaan.
Tot mijn vernazing.. Alles werkt keurig zoals het moet....
In mijn BD-speler (2 stuks van SAMSUNG de BD-E5300 en de HT-C5200) werkt het dus niet!!!!

Leg maar uit....
PC: I7-3770, 6GB-ram, Win10 , Intel HD Graphics 4000 , LG BH16NS55 brander
CamCoder: Sony A57 en JVC GR-D21
NLE: Via Pinnacle Studio 9.3.2 naar VEGAS MOVIE STUDIO HD PLATINUM 11.0

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Terug naar MENU na afspelen hoofdstuk

Bericht door Marten »

Roland W.V.A. van Os schreef: In mijn BD-speler (2 stuks van SAMSUNG de BD-E5300 en de HT-C5200) werkt het dus niet!!!!

Leg maar uit....
Die BD spelers zijn dus niet compatible met de gebruikte schijven.
2 mogelijkheden.
1. Als het lukt de gemakkellijkste: nieuwe firmware inladen met misschien de optie dat de schijven met die mediacode inmiddels wel compatible zijn.
2. Andere schijf gebruiken, bij mij hebben schijven van Verbatim en Tayo Yuden nog nooit ergens geweigerd alles goed af te spelen.

Heeft dus te maken met de mediacode van de gebruikte schijf.
Vaak kun je in de handleiding of op de site van de fabrikant daarover info vinden.
Een goede verkoper van schijven vermeldt de mediacode van een schijf.
Een merk zegt vaak niks omdat dit slechts een plaatje op een schijf betekent die daar door de fabrikant van het schijfje in opdracht op wordt gezet.
Er zijn slechts een paar fabrikanten van schijven, maar heel veel plaatjes (merken)

Gebruikersavatar
Roland W.V.A. van Os
Berichten: 314
Lid geworden op: 27 dec 2010, 21:29
Contacteer:

Re: Terug naar MENU na afspelen hoofdstuk

Bericht door Roland W.V.A. van Os »

Marten schreef: bij mij hebben schijven van Verbatim en Tayo Yuden nog nooit ergens geweigerd alles goed af te spelen.
En welke precies?
Ik kom -bijv- bij OPUS die VERBATIM tegen MATT SILVER-R en +R...

Bestel ik volgende keer eens andere.
PC: I7-3770, 6GB-ram, Win10 , Intel HD Graphics 4000 , LG BH16NS55 brander
CamCoder: Sony A57 en JVC GR-D21
NLE: Via Pinnacle Studio 9.3.2 naar VEGAS MOVIE STUDIO HD PLATINUM 11.0

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Terug naar MENU na afspelen hoofdstuk

Bericht door Marten »

Geen idee.
Ik kocht deze altijd, heb nog zo'n 50 van de laatste verpakking liggen.
Die gebruik ik nog om zo nu en dan voor hele goede vrienden een DVDtje te bakken, maar voor mezelf brandt ik al geruime tijd niks meer.
Wat een gedoe!
Maar ik zag dat er voor je beide BD spelers nieuwe firmware is.
Dat zou ik eerst maar eens proberen.
Hier b.v., in het pdf bestand staat de firmware upgrade procedure.

Plaats reactie