geen geluid bij importeren van video

Hier kun je alle vragen over Vegas Movie Studio kwijt
Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 123
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

geen geluid bij importeren van video

Bericht door Pikeurtje »

Beste Forum,

Het is al een tijdje geleden dat ik nog posts heb geplaatst op dit forum en misschien is alles al veel veranderd sindsdien. Toch dit : bij een ouder project in VMS 16 probeer ik nieuwe opnamen bij te plaatsen. Met dezelfde camera opgenomen. Maar wanneer ik de nieuwe opnamen op de tijdlijn zet komt er geen geluid mee. Nochtans staat er wel degelijk geluid bij de opnamen op de camera. Hierbij 2 PrtSc's van wat er onder de clips staat. Hopelijk heeft iemand daar een oplossing voor.
ok.png
niet ok.png
Veel dank bij voorbaat,
Herman.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Gebruikersavatar
kees-duif
Berichten: 446
Lid geworden op: 31 mei 2010, 20:04
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: geen geluid bij importeren van video

Bericht door kees-duif »

Zou wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat de "niet OK" opname voorzien is van 5.1 Surround geluid. Misschien moet je dat ook eens 'aan' zetten in je project eigenschappen.
Groetjes
Kees van Duijvenbode
http://www.cvd-video.nl


2 x Canon XF100, Canon HV30, GoPro Hero 4 en DJI Osmo
Zelfbouw PC met AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor, 16 GB geheugen en draaiend onder Windows 11
Magix VP19 / DVDA 7

Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 123
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

Re: geen geluid bij importeren van video

Bericht door Pikeurtje »

Dag Kees,
Probleem is groter dan dat : ik voeg een clip toe (voor de tweede keer) die al in het project zat en dan is er geluid anwezig. Voeg ik dezelfde clip toe via "add media" uit de videofiles, dan heb ik geen geluid. Begin ik een nieuw project dan krijg ik met geen enkele clip geluid. Voor oudere clips zie ik wel op de audio lijn een "golf" maar er komt geen geluid door.
Groetjes,

Herman.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Marten
Berichten: 4214
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: geen geluid bij importeren van video

Bericht door Marten »

Misschien in Options/Preferences/Audiodevice een andere kiezen?
1.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 123
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

Re: geen geluid bij importeren van video

Bericht door Pikeurtje »

Dag Marten,

Ik heb de verschllende audiodevice preferences geprobeerd maar zonder resultaat. Ik denk dat er meer aan de hand is met mijn versie van VMS16 (built 175). Ik probeer een nieuw project te maken, haal een clip van enkele jaren geleden binnen, zet de clip op de tijdlijn, probeer af te spelen en dan blokkeert VMS keer op keer, steeds op een andere manier. En kan ik niets anders dan opnieuw beginnen. Zie PrtSc's: daar valt hij stil. Ik heb er ook de eerste settings bijgevoegd, misschien zijn die verkeerd. Is de VMS die ik gebruik, verouderd, niet meer bruikbaar? Loop ik hopeloos achter? Is er een nieuwe versie? Of ben ik de laatste gebruiker van VMS?
2022-06-27_09h01_33.png
2022-06-27_08h59_47.png
Groetjes,
Herman.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 123
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

Re: geen geluid bij importeren van video

Bericht door Pikeurtje »

Dag Marten,

Kan ik upgraden naar Pro met dit? Zie PrtSc; Of iq dit gevaarlijk of misleidend?
Groetjes,
Herman.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Marten
Berichten: 4214
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: geen geluid bij importeren van video

Bericht door Marten »

Op zich is er niks mis met die upgrade mogelijkheid naar Vegas Edit.
Het is de gewone Vegas pro 19 versie zonder allemaal extra's. Wel zou ik eerst de trial versie uitproberen om te kijken of je er iets mee kunt op jouw computer.
Die moet ook wel voldoen aan de specificaties voor dat programma.

Overigens zou ik eerst bij zulke vreemde dingen met je huidige programma die helemaal resetten naar de standaardwaarden, dat doe je door het programma op te starten via het startpictogram op je bureaublad terwijl je tegelijk de Ctrl en Schift toetsen van je toetsenbord ingedrukt houdt, om vervolgens alles te doen waar het programma om vraagt.

Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 123
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

Re: geen geluid bij importeren van video

Bericht door Pikeurtje »

Dag Marten,

Heb het programma gereset naar de startwaarden maar geen vebetering. Ik heb dan de trial versie gedownload en die werkt : ik heb een project uit VM16 geimporteerd en werkt goed. maar als ik een nieuw project start luk ik er niet in "widescreen" te zetten. Moet nochtans eenvoudig zijn.
2022-06-27_16h15_39.png
Groetjes, Herman.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Marten
Berichten: 4214
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: geen geluid bij importeren van video

Bericht door Marten »

Geen idee als het eerste geplaatste bestand in een nieuw project wel widescreen is.
Wat is de MediaInfo van dat bestand?

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3436
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: geen geluid bij importeren van video

Bericht door 3POINT »

Lijkt er nochthans niet op, de geimporteerde video lijkt SD video met 720x756 en is meestal 4:3.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VPro365+Vegasaur, PD365, DR18
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Plaats reactie