VMS platinum 16 trial versie

Hier kun je alle vragen over Vegas Movie Studio kwijt
Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 132
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Pikeurtje »

Dag iedereen,

Ik ben VMS platinum 13 kwijtgeraakt samen met min labtop. Ik wil nu de versie 16 kopen maar ik heb eerste even de trial versie gedownload om een idee te krijgen. Ik gebruik nu video's van VMS platinum 13 in deze 16. Voor sommige krijg ik het geluid niet mee (zie error in bijlage)
error VMS .png
, voor andere wel. Ik ben in 16 ook gestart met nieuw project en daar ben ik ook het geluid kwijt. (zie stukje screenshot in bijlage)
eror 2.png
. Komt dit door de trial versie of doe ik iets verkeerd?

Groetjes,

Herman.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Marten »

Pikeurtje schreef:D. Komt dit door de trial versie of doe ik iets verkeerd?
Lijkt me geen trial probleem( export is alleen mogelijk voor 2 minuten ) en voor de rest moet alles werken.
Foto 1 Wat mist er precies, maw. wat is de inhoud van de knop "details" in de foutmelding ?
Plaatje 2 Als je de geluidstrack selecteert en rechtsklikt wat zijn dan de gegevens bij Properties voor de gebruikte encoder in de 2e tab?
1.png

Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 132
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

Re: VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Pikeurtje »

Dag Marten,

Hierbij de "Details" (bijlage)
De details.png
alsook PrtScr's van de eigenschappen tab2 voor drie video's : een nieuw project zonder geluid
properties.png
, een vroeger project uit VMS 13, ook zonder geluid
properties van oude film.png
en ééntje van vroeger waarbij het geluid wel doorkomt
properties van werkende audio.png
. Hopelijk kan je er iets mee doen.

Groetjes,

Herman.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Marten »

De eerste melding zie ik ook steeds wanneer ik in zowel VMS 16 als VPro 17 (geen trials) oudere projecten gemaakt in eerdere versies open.
Geen idee wat het is en meestal vervang ik het effect of mediagenerator door een nieuw exemplaar.
Voor je geluidsprobleem heb ik de vraag gesteld op het Vegas forum of iemand weet of het een beperking of iets anders is.
Kan zelf niet opnieuw testen met een trial omdat bij mij al heel lang de 30 dagen voorbij zijn.

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Marten »

Helaas kan ik je uit ervaring niks melden omtrent het probleem met de audio, maar ik weet wel dat voor het gebruik van die (betaalde) codec dat type bestand eerst geactiveerd moet worden. Dus Je moet wel tijdens het eerste gebruik op een computer werken die met internet is verbonden anders kan die activatie niet doorgaan.
Ik zag dat toevallig omdat ik dat soort oude codecs nooit meer gebruik en ik het probeerde en toen kreeg ik deze melding
1.png
Maakt dat audiobestand deel uit van een video van een DVD of i.d.?

Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 132
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

Re: VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Pikeurtje »

Dag Marten,
Geen idee wat het is en meestal vervang ik het effect of mediagenerator door een nieuw exemplaar.
Ik heb geen idee hoe ik hierbij moet te werk gaan. Moeilijk?
En wat betreft de audio :
Ik merk dat ik geen probleem heb indien het format AAC is, en wel probleem bij Dolby AC-3. Kan ik dat nog vervangen in de projecten? Hoe?
En neen, het zijn stuk voor stuk projecten die nog niet gerenderd zijn, dus eigenlijk nog maar in het "bewerkings"stadium.

Vriendelijke groeten,
Herman.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Marten »

Pikeurtje schreef: Ik heb geen idee hoe ik hierbij moet te werk gaan. Moeilijk?
Lijkt me niet, gewoon verwijderen en door een nieuwe vervangen of "replacen" in Project Media
En wat betreft de audio :.....
Ik meen me te herinneren dat de installatie van DVD Architect op dezelfde computer ook die codec bruikbaar maakt zonder extra registratie.
Kan je helaas hiermee niet verder helpen omdat ik de laatste jaren al die dingen nooit meer gebruik omdat ze oud zijn en vooral in de toekomst voor meer problemen zorgen.

Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 132
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

Re: VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Pikeurtje »

Dag Marten,
Kan je helaas hiermee niet verder helpen omdat ik de laatste jaren al die dingen nooit meer gebruik omdat ze oud zijn en vooral in de toekomst voor meer problemen zorgen.
Wat zou ik dan in de plaats moeten doen? Ander video-programma? Maar ik zou wel iets willen waarbij ik ik mijn vroegere opnamen kan gebruiken. Welke nieuwe dingen zijn er dan nu die in de toekomst ook nog zullen werken?

Groetjes,

Herman.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Marten
Berichten: 4241
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Marten »

Wat zou ik dan in de plaats moeten doen? Ander video-programma? Maar ik zou wel iets willen waarbij ik ik mijn vroegere opnamen kan gebruiken.
Je moet er vanuit gaan dat dit straks met geen enkel programma meer kan en zo te zien heb je dan nog veel te doen......
Ik heb na 2012, toen die trend in videoland zichtbaar begon te worden, al mijn oude en al eerder gedigitaliseerde smalfilm- en analoge videobestanden omgezet naar Mp4 en voorzie dat ik het ook zal moeten doen met al mijn HDV opnames die ook nog met de oude Mpeg2 codec zijn gemaakt.
Tegenwoordig is alles mp4 met daarin wel verschillende codecs, wat vrijwel overal afspeelbaar is of dat nu laptops, tablets, smartphones, PC's of alle nieuwe TV's zijn.
2 jaar geleden, een jaar na aankoop van mijn nieuwste TV 4 jaar geleden, heb ik alle afspelers met hun verwarde bekabeling bij het groot vuil gedaan en tegenwoordig zit er alleen een piepklein hardschijfje van 1 TB achterop mijn TV met al mijn videobestanden vanaf 1976.
Die verschillende codecs gebruikt om af te spelen in een mp4 "jasje" bij mij zijn nu nog AVC(H264) en HEVC (H265), maar dat zal in mijn toekomst hooguit nog alleen HEVC zijn.

Gebruikersavatar
Pikeurtje
Berichten: 132
Lid geworden op: 17 dec 2011, 13:50

Re: VMS platinum 16 trial versie

Bericht door Pikeurtje »

Dag Marten,

Het gaat hem dus om deze mediagenerator die in het begin van elk oud project staat :
media generator.png
met deze eigenschappen :
prop mediagenerator.png
Maar hoe vervang ik die door een "goede"?

Groetjes,

Herman.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Camera : Sony DCR-SR57
PC : SOCKET 1155 GA-P61-USB3-B3, i7-2600, 8 GB RAM, HDD 1 TB 7200 rpm SATA2, Asus ENGT440/DI/1GD5 Geforce GT 440 (1 GB GDDR5), VMS 11 Platinum
Laptop : HP Pavilion 17-e195sb Intel Core i7-3632QM, 8 GB DDR3, 750 GB, Radeon8670M 1 GB

Plaats reactie