Vegas Batch Stabilize V1.0

Hier kun je alle vragen over Scripting kwijt
Gebruikersavatar
FocusOnVegas
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 sep 2016, 20:11
Locatie: Noord Holland
Contacteer:

Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor FocusOnVegas » 13 nov 2016, 08:35

Vegas Batch Stabilizator.jpg

Een nieuw script is geboren!

Vegas Batch Stabilize is een (gecompileerd) script met gebruikersinterface om een serie geselecteerde video (Sub)clips in "Project Media" te stabiliseren met het standaard Sony / Magix "Stabilize" effect van Vegas Pro.

Normaal gesproken vergt dit veel gebruikers acties en moet je dit voor iedere (Sub)clip handmatig doen.
Het script kan je een hoop tijd besparen.
Natuurlijk duurt het stabilisatie proces zelf net zo lang als zonder dit script, maar door gebruik te maken van het script wordt de stabilisatie van de (Sub)clips na elkaar automatisch uitgevoerd, zodat je andere dingen kunt gaan doen (b.v. koffie drinken, meer tijd aan je familie besteden, slapen).

In de help van het script is zowel de recht toe recht aan (eenvoudige)methode van stabilisatie - als een meer geavanceerde methode voor het stabiliseren van video met behulp van het script beknopt beschreven.

Voor Sony Vegas Pro 12, Sony Vegas Pro 13 and Magix Vegas Pro 14.
Het script werkt met de OFX versie van het Stabilize effect dat alleen in de latere versies aanwezig is.

Met dank aan Marten en 3POINT voor het testen, ideeën en tips voor verbetering.

Vrij om te gebruiken voor persoonlijke of commerciële Vegas Pro projecten (maar verkoop mijn script niet).
Uiteraard is een kleine donatie als blijk van waardering en als stimulans om meer te delen welkom (zie mijn website).

Windows 10 gebruikers en overigen met problemen om het script te laten uitvoeren: lees het "Readme" PDF bestand dat in het ZIP bestand van de download aanwezig is; mogelijk moeten de script bestanden (.dll) eerst ontgrendeld worden voordat het script goed uitgevoerd wordt door Vegas Pro.

Je kunt het script downloaden op mijn website.
Het wachtwoord om te downloaden staat op de pagina.

http://www.focusonvegas.com/vegas-batch-stabilize-script/
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5102
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor Marten » 13 nov 2016, 10:45

Dick,
harstikke bedankt voor dit geweldige en bijzonder nuttige script.
Het was me een waar genoegen e.e.a. te mogen testen om zo te komen tot een script om de bijzondere wijze van stabiliseren (Media FX en bij voorkeur op een subclip) van Vegas in batch tot een peuleschil te maken.
Dat ik het veel zal gebruiken weet ik zeker en is mij wel een donatie waard!
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3512
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor 3POINT » 13 nov 2016, 11:08

Dick, natuurlijk ook van mij een hartstikke bedankt, dat je mijn wens voor een batchstabilisatie script zo snel en perfect hebt weten te realiseren. :clapping :clapping :clapping
Als ik weer eens een idee heb wat in Vegas beter en sneller kan, weet ik je te vinden.... :lol:
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5102
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor Marten » 13 nov 2016, 17:42

Voor gebruikers die nog redelijk onbekend zijn met de wijze van stabiliseren met Vegas Stabilise heb ik een korte Videotutorial gemaakt.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
kees-duif
Berichten: 481
Lid geworden op: 31 mei 2010, 20:04
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor kees-duif » 16 nov 2016, 20:34

Dick,

Ik heb je script vanavond even getest en het werkt als de brandweer. Bedankt voor deze zeer nuttige tool.
Ik krijg alleen na het aanroepen van het script een menuschermpje waarvan de onderste paar regels verdwenen lijken te zijn. Ik zie datzelfde ook in de video tutorial van Marten. Maar dat is anders dan in jouw manual staat.
Ik gebruik Vegas Pro 13 op een Windows 10 PC.
Groetjes
Kees van Duijvenbode
http://www.cvd-video.nl


2 x Canon XF100, Canon HV30, GoPro Hero 4, DJI Phantom 3 en DJI Osmo
Sony VAIO PC met Windows 10
Sony VP15 Edit / DVDA 7

Gebruikersavatar
Marten
Berichten: 5102
Lid geworden op: 17 mei 2010, 17:46
Locatie: Active Valley

Re: Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor Marten » 16 nov 2016, 20:43

kees-duif schreef:Ik gebruik Vegas Pro 13 op een Windows 10 PC.


Ik ook en zie dan volgende helptekst, bedoel jij dit met menuschermpje?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Vriendel. groet
Marten

Camera: Pan.X900,GoPro7 Black
Desktop:AsR Z270 Pro4, W10, i7 7700K 4.2Ghz,16 DDR4 GB RAM, Gef. GTX 1050 Ti.
Laptop :Asus,W10, i7 7700HQ, 16 GB RAM, GeF. GTX 1050 (2 GB) + Int. HD Graphics (2GB)
TV :LG 4K 55EG960V

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3512
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor 3POINT » 16 nov 2016, 20:57

Misschien dat Kees dit bedoelt:
Untitled.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
kees-duif
Berichten: 481
Lid geworden op: 31 mei 2010, 20:04
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor kees-duif » 17 nov 2016, 12:29

Inderdaad. Ik bedoel het voorbeeld van Theo. En die zie ik ook in de tutorial van Marten.
Is niet echt van belang want het werkt verder prima, maar ik ben nou eenmaal soms een muggenzifter :D
Groetjes
Kees van Duijvenbode
http://www.cvd-video.nl


2 x Canon XF100, Canon HV30, GoPro Hero 4, DJI Phantom 3 en DJI Osmo
Sony VAIO PC met Windows 10
Sony VP15 Edit / DVDA 7

Gebruikersavatar
FocusOnVegas
Berichten: 31
Lid geworden op: 26 sep 2016, 20:11
Locatie: Noord Holland
Contacteer:

Re: Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor FocusOnVegas » 17 nov 2016, 18:38

Inderdaad. Ik bedoel het voorbeeld van Theo. En die zie ik ook in de tutorial van Marten.

Het lijkt erop dat onder Windows 10 er 1 regel onderaan wegvalt.
Ik zal in de eerst volgende update wat extra witruimte / lege regel laten onderaan het "menuschermpje" en andere windows.
Hopelijk ziet het er dan ook onder Windows 10 "normaal" uit.

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3512
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Vegas Batch Stabilize V1.0

Berichtdoor 3POINT » 18 nov 2016, 11:30

FocusOnVegas schreef:Ik zal in de eerst volgende update wat extra witruimte / lege regel laten onderaan het "menuschermpje" en andere windows.
Hopelijk ziet het er dan ook onder Windows 10 "normaal" uit.

Dick, misschien dat je dan toch ook het instructie scherm iedere keer bij het uitvoeren van het script nog kunt weglaten. De instructies zijn nml ook nog oproepbaar, indien daar behoefte aan is, wanneer je in het vervolg scherm op Help klikt.
3POINT, Theo Houben

Recware: GoPro7Black,YI4k+,Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VegasPro16/VegasMovieStudio15/PowerDirector16
Hardware: i7 4770, 16GB, GTX650ti, 1920x1200 display
Playware: Philips 55PFL7108


Terug naar “Scripting”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast