Update 2, Build 373

Stel hier je vragen over hardware-gerelateerde problemen of vermeld nieuws over hardware die betrekking heeft op video.
Gebruikersavatar
micky
Moderator
Berichten: 518
Lid geworden op: 15 dec 2014, 07:26

Re: Update 2, Build 373

Bericht door micky »

Kees ik ga dat ook doen, deze build geeft teveel freeze beelden "crashes". En die open plekjes.....dat heb ik ook al gezien.
Vegas Pro 16, Vegas Pro 17,Vegas Pro 18.
i7 4970K, 16GB, GTX970 4GB, windows 10 + i7 8700k,16GB,GTX1080 8GB, Windows 10.
Camera: Panasonic AG-AC30, Panasonic HC-X1, DJI Osmo Pocket, Sjcam Sj4000.

Gebruikersavatar
3POINT
Moderator
Berichten: 3288
Lid geworden op: 18 mei 2010, 18:25
Locatie: Würselen, Duitsland

Re: Update 2, Build 373

Bericht door 3POINT »

Dat niet exact aansluiten van clips op de tijdlijn is mij ook al opgevallen. Of dit specifieke gedrag debet is aan de laatste build kan ik niet beamen, ik dacht dit ook al eerder gezien te hebben en niet alleen in Vegaspro maar ook in VMS.
3POINT, Theo Houben

Recware: DJI Osmo Pocket, GoPro Hero7Black, Panasonic FZ300/HCX909, Sony PXW-X160
Software: VPro18+Vegasaur, VMSP17, PD365
Hardware: i9 10900k,32GB,RTX2080super
Playware: Samsung Qled QE65Q6FN, Philips 55PFL7108

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 1026
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Update 2, Build 373

Bericht door buskees »

Ik weet niet of het specifiek alleen bij deze build of versie is Theo, maar ik heb daar in elk geval nog niet eerder last van gehad. Als je snel werkt kan je in elke versie zoiets wel eens tegenkomen (onnauwkeurig gewerkt dus), maar dan kon je het gewoon netjes aanschuiven en zag je ook dat de blauwe "snapping" lijn op een punt niet aansloot. Idioot vind ik ook dat het regelmatig niet de hele clip is die niet aansluit, maar in gevallen dus soms alleen het video of audio. Je moet dan "ingnore event grouping" inschakelen en ik kan dan proberen onafhankelijk aan te sluiten.. En het gaat echt niet om een enkel clipje hoor! Het gebeurt zo vaak dat ik elke aansluiting bij dit project nu controleer door telkens de tijdlijn maximaal uit te rekken! Nu moet ik regelmatig van de ene clip een frame afhalen en b.v. de naaste clip weer een frame bij plaatsen. Anders kan je het dus niet altijd aansluiten. En dan krijg je die hinderlijke zwarte "glitch" bij harde lassen! En dit ben ik nog niet eerder tegengekomen. Maar ook die crash en idd de freeze doet me samen met dit fenomeen besluiten de eerdere build weer terug te gaan installeren. Ik heb met de vorige build nog niet één probleem(pje) gehad en nu begint het "gedoe" weer!! Ik maak wel dit project eerst af omdat die al opschiet en klaar is maar klaar... En er moeten weer dingen opnieuw in de Vegas installatie geïntegreerd worden zoals plugins...

Jammer, maar het is hier even niet anders...

Kees

PS: Dit was dus de crash die ik kreeg... weer bij het afsluiten van Vegas...
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
PC: MOBO: GIGABYTE AORUS X570 PRO, PROC: AMD Ryzen 9-3900X, RAM: Corsair 32GB, VIDEO: ASUS Turbo GeForce RTX2060 SUPER EVO 8GB, W10-64 bit

Camera: Sony FDR-AX100E, DJI Osmo Pocket, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V14/18 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 1026
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Update 2, Build 373

Bericht door buskees »

Ik heb zojuist build 334 weer ge-herinstalleerd nadat ik een project met veel vallen en opstaan heb afgemaakt! Ik heb weliswaar de laatste week Vegas niet aangeraakt vanwege persoonlijke strubbelingen, maar ik hoop dat ik nu weer zonder problemen een nieuw project kan gaan opstarten!!

Het probleem met de laatste build had ik omschreven en als ik er over nadenk leek het er op dat bij dit 50i project (met uiteraard de correcte projectinstellingen) de framerate niet meer klopte. Hoewel ik niet zeker weet of dat het geval is kreeg ik de problemen met de "glitches" tussen de harde lassen niet op een normale manier ongedaan gemaakt en kreeg ik de scrubber ook niet precies geplaatst op de harde "overgang", ik moest daarvoor gaan klungelen met het wegnemen van frames van de ene clip en aan de andere clip weer frames bijvoegen. Daarmee kreeg ik de "glitch" gelukkig weg, maar de scrubber kon ik nog steeds niet op het koppelpunt plaatsen. Dat deed mij vermoeden dat de framerate misschien aangetast werd.. Ik gebruikte alleen materiaal met 50i in dat project, weliswaar van 2 verschillende camera's, maar niets door elkaar met verschillende framerates! En de projectinstellingen stonden keurig op 50i... Het zal mij benieuwen of dat nog bij anderen voor is gevallen of dat ik weer eens de vreemde eend in de bijt ben! In elk geval staat build 334 weer terug en ik heb zelfs niet eens plugins, vegasaur e.d. terug moeten koppelen/installeren... Had ik dat geweten dan had ik zelfs tijdens het project de stap terug gedaan!! Maar goed, het resultaat van het project is goed genoeg voor mij (ook gewoon weer gerenderd naar 50i), dus geen problemen meer en nu maar hopen dat 334 het weer doet zoals voorheen!

Kees
PC: MOBO: GIGABYTE AORUS X570 PRO, PROC: AMD Ryzen 9-3900X, RAM: Corsair 32GB, VIDEO: ASUS Turbo GeForce RTX2060 SUPER EVO 8GB, W10-64 bit

Camera: Sony FDR-AX100E, DJI Osmo Pocket, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V14/18 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Frank i
Berichten: 336
Lid geworden op: 20 nov 2015, 17:27

Re: Update 2, Build 373

Bericht door Frank i »

als ik het allemaal zo hoor, ben ik opeens weer blij met mijn V pro 17 met 'slechts' gedoe met de stabilisatie.
Maar wel vervelend voor je, Kees!

Gebruikersavatar
buskees
Berichten: 1026
Lid geworden op: 30 mei 2010, 15:51
Locatie: Noord Holland

Re: Update 2, Build 373

Bericht door buskees »

Nee hoor Frank, niks aan de hand!! gewoon een build terug en eerlijk gezegd wil ik niet meer terug naar VPro17. Alhoewel toegegeven dat ik die ook "ernstig" prettig vond... Sowieso zou ik nooit naar iets anders willen al geef ik toe dat Theo best enkele voordelen van PD heeft laten zien. Toch heb ik niet eens het idee meer om dat te gaan "proberen" momenteel!! Vegas heeft vrijwel, vanwege de ondersteuning hier, geen geheimen meer en voor mij loopt het als een zonnetje!! Als je ooit met PS hebt gewerkt weet je heel goed wat ik bedoel!!

Ben wel blij dat jij echt tevreden bent met VPro17 Frank.. Elke versie en build heeft zijn voor/nadelen, maar als je er goed mee werken kan staat er niks in de weg!!!

Kees
PC: MOBO: GIGABYTE AORUS X570 PRO, PROC: AMD Ryzen 9-3900X, RAM: Corsair 32GB, VIDEO: ASUS Turbo GeForce RTX2060 SUPER EVO 8GB, W10-64 bit

Camera: Sony FDR-AX100E, DJI Osmo Pocket, Panasonic HDC-SD80 en HDC-SD700 NLE: V14/18 pro en VMS14/15 platinum (64bit)

Plaats reactie